Ministerul Sanatatii explica de ce este bine sa stam acasa

0

Ministerul Sanatatii stam acasa

Ministerul Sanatatii continua seria apelurilor lansate pentru cetatenii din Romania, autoritatile rugandu-i pe cetateni sa ramana in casa dupa ce in tara noastra numarul de imbolnaviri a crescut cu 143 intr-o singura zi, iar numarul de decese a ajuns la 6.

Ministerul Sanatatii ne arata in clipul video de mai jos de ce Coronavirus este un virus care se raspandeste extrem de usor, si de ce este bine sa stam in casa pentru a evita sa ne infectam, rata de multiplicare a sa fiind una fara precedent, chiar si conform OMS.

“De ce trebuie să #stămacasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…

Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți.

Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi.”

De ce trebuie să #stămacasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe… Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți. ‼️Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi.

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Luni, 23 martie 2020