Calea Lactee: Imaginea ULUITOARE a NASA cu Centrul Galaxiei

Calea Lactee are prezentat centrul sau intr-o imagine uluitoare, cei de la NASA reusind sa surprinda pentru intreaga omenire galaxia din care facem parte.

Calea Lactee centru

Calea Lactee are parte de o dezvaluire extrem de interesanta facuta de catre dei la NASA astazi, iar asta pentru o imagine impresionanta cu centrul galaxiei din care facem parte a fost publicata de catre agentia spatiala americana. Dupa cum mai mult ca sigur stiati deja, in centrul galaxiei Calea Lactee exista o imensa gaura neagra care este cu mult mai mare decat soarele nostru, dar ea nu e vizibila chiar asa de usor, asa ca vedem stelele din jurul sau.

Calea Lactee are prezentate in imaginea de mai sus obiectele luminoase care sunt in aproape de centrul sau, plus gazele care faciliteaza aceasta iluminare impresionanta surprinsa de catre NASA. Imaginea pe care o vedem a fost publicata la scurt timp dupa ce s-a descoperit ca galaxia Calea Lactee este mult mai mare decat credeam initial, si ca partea sa luminoasa este de 15 ori mai mare decat calculasera initial cercetatorii, si asta e important.

Calea Lactee: Imaginea ULUITOARE a NASA cu Centrul Galaxiei

Calea Lactee centru galaxie
Imagine a centrului galaxiei Calea Lactee facuta de catre NASA.

Calea Lactee este analizata mult mai intens acum de catre cercetatori decat era inainte, iar asta pentru ca au dispozitive mult mai avansate, si pot percepe mult mai bine ceea ce se afla la distanta mare. Imagini precum cea de mai sus ne arata deasemenea si ca noile camere folosite de catre cercetatori ne permit sa vedem mult mai clar ceea ce sea scunde in vastul univers, foarte multe secrete putand fi descoperite de catre NASA, si nu numai.

Calea Lactee a avut anul trecut prima imagine din centrul sau publicata de catre cercetatori, iar acum asteptam si primul clip video cu ceea ce se intampla acolo, astronomii promitand ca il vor publica in 2020. Acel clip video va face aceasta imagine sa paleasca in comparatie cu ceea ce urmeaza sa vedem din centrul galaxiei Calea Lactee, insa el ne va ajuta sa intelegem cu totii mult mai bine ceea ce se intampla la mare distanta de noi.

Calea Lactee a avut in ultimii ani publicate tot mai multe imagini impresionante publicate de catre NASA, si nu numai, si nu putem decat sa ne asteptam la altele cel putin la fel de interesante.