ESA Lasa in Deriva unele Nave Spatiale din cauza Coronavirus

ESA Nave Spatiale Deriva Coronavirus

ESA a decis sa blocheze cateva misiuni spatiale din cauza Coornavirus, unele nave trimise in univers urmand a intra intr-un mod special de functionare pentru o perioada limitata de timp, urmand apoi a reveni la functionare normala, teoretic.

ESA vrea sa reduca substantial numarul de angajati care pot veni sa lucreze in centrul sau de control din Germania, iar navele spatiale vor continua sa se miste prin univers fara control, aproape in totalitate dezactivate, deci vorbim despre o situatie fara precedent.

ESA opreste controlul asupra a doua nave spatiale care stau in momenul de fata in orbita planetei Marte, plus inca 4 nave care sunt in orbita Pamantului, primele analizand atmosfera de acolo, in timp ce ultimele analizeaza impactul particulelor soarelui cu campul magnetic al Terrei.

ESA, Agentia Spatiala Europeana, si-a trimis de aproximativ 2 saptamani o parte dintre angajati pentru a lucra de la domiciliu, insa dupa ce un angajat al centrului de control a fost confirmat ca infectat cu noul Coronavirus, s-a luat decizia de a trimite pe mai toata lumea acasa.

“Prioritatea noastră este sănătatea forței noastre de muncă și, prin urmare, vom reduce activitatea în unele misiuni științifice, în special în cazul navelor spațiale interplanetare, care necesită în prezent cel mai mare număr de personal la fața locului. Aceste sonde sunt proiectate pentru a susține în condiții de siguranță perioade lungi, cu interacțiuni limitate sau fără interacțiuni cu solul, necesare de exemplu pentru perioadele pe care le petrec în spatele Soarelui așa cum se vede de pe Pământ, când nu este posibil contact radio prin săptămâni.”

ESA ia deciziile care trebuie pentru ca nici nu prea are de ales, cei de la NASA luand decizia de a lasa mai multi angajatia casa dupa ce doi au fost confirmati cu Coronavirus, insa acolo deocamdata nu s-a confirmat vreo posibila lasare a navelor spatiale in deriva.