Planeta Neptun: Anuntul INCREDIBIL pentru Intreaga Omenire

Planeta Neptun este in centrul unui anunt incredibil pentru intreaga omenire, iata ce a luat prin surprindere pe foarte multa lume, si cat conteaza.

Planeta Neptun explorari

Planeta Neptun este, impreuna cu Uranus, una dintre cele mai putin explorate de catre oamenii de stiinta de pe Pamant, iar asta si din cauza faptului ca se afla la o distanta atat de mare in raport cu planeta noastra. Pentru unii oameni de stiinta aceasta este o problema, si asta pentru ca e nevoie de mai multe informatii cu privire la planeta Neptun, sau chiar Uranus, lucru care nu e usor de realizat, dar unii cercetatori spun ca totul ar trebui realizat.

Planeta Neptun a fost in centrul unei discutii conduse de catre Heidi Hammel, vicepresedinte al diviziei pentru cercetare din cadrul Asociatiei Universitatilor pentru Cercetare in Astronomie, ea spunand ca trebuie trimise nave spatiale acolo. Hemmel a adus in discutie faptul ca pe planeta Neptun n-a fost trimisa vreodata vreo sonda spatiala, nici macar una care sa stea in orbita sa, si sa inregistreze imagini care sa ajute oamenii de stiinta sa o inteleaga mai bine.

Planeta Neptun: Anuntul INCREDIBIL pentru Intreaga Omenire

Planeta Neptun nu este singura in aceasta situatie, aceeasi afirmatie fiind valabila inclusiv pentru Uranus, ambele planete fiind neglijate intr-o foarte mare masura de catre agentiile spatiale din intreaga lume pana acum. Distanta foarte mare in raport cu Pamantul a fost principalul motiv din cauza caruia pana acum ele n-au fost explorate indeaproape, iar asta desi exista discutii cu privire la trimiterea unor nave spatiale catre planeta Neptun, sau Uranus, in urmatorii ani.

“Potrivit lui Heidi Hammel, vicepreședinte pentru știință la Asociația Universităților de Cercetare în Astronomie (AURA), majoritatea exoplanetelor descoperite până acum se află în „gama Neptun-sub-Neptun” în ceea ce privește mărimea lor, totuși acestea numiți „giganți de gheață” nu au fost niciodată investigați temeinic. „Am dori să schimbăm acest lucru”, le-a spus Hammel membrilor audienței la Conferința anuală a spațiului Appleton, care a avut loc practic anul acesta pe 3 decembrie.”

Planeta Neptun este complet inghetata, dar este similara cu multe dintre exoplanetele care au fost descoperite in Calea Lactee pana acum, deci explorarea sa ne-ar putea ajuta sa le intelegem si pe acelea. Planeta Neptun e atat de mica si de departe de Pamant incat telescoapele noastre nu pot surprinde imagini clare cu suprafata sa, astfel ca oamenii de stiinta vor imagini mai clare inregistrate acolo de catre nave spatiale trimise de pe Pamant.

Planeta Neptun este in centrul discutiilor pentru noi misiuni importante, la fel ca si Uranus, insa ramane de vazut in ce masura se vor si concretiza acestea in urmatorii ani, fiind nevoie de multi bani pentru a le duce la indeplinire.