Huawei: Propunerea Controversata care a SPERIAT Multa Lume

Huawei, impreuna cu guvernul Chinez si unii operatori de telecomunicatii, au facut o propunere controversata care a speriat multa lume de pe internet.

Huawei new ip

Huawei este parte a unui grup care a facut o propunere foarte controversata care a speriat deja foarte multa lume, si aici vedem iar cam unde se plaseaza compania in raport cu restul lumii. China, cativa operatori de telecomunicatii de acolo, impreuna cu Huawei, au propus un nou standard pentru internet care se numeste “New IP”, el avand menirea de a facilita o evolutie uriasa in anumite industrii, dar si supravegherea mai usoara a oamenilor, plus blocarea mai usoara a internetului.

Huawei sustine acest nou standard impreuna cu guvernul Chinez si operatorii de acolo, iar pentru inceput, propunerea ar obliga “legarea” identitatii unei persoane de conexiunea de internet folosita. Aici masura nu e tocmai rea, pentru ca asa s-ar opri intr-o foarte mare masura unele dintre infractiunile care au loc pe internet, dar China vrea masura pentru a-i controla pe cetatenii sai, iar Huawei si operatorii de acolo sustin totul pentru ca sunt toti legati intre ei.

Huawei: Propunerea Controversata care a SPERIAT Multa Lume

Huawei, impreuna cu acest grup, sustin ca noul standard “New IP” sa fie implementat intr-un asemenea mod incat guvernele sa poata bloca mai usor internetul pentru cetateni, sau accesul la anumite website-uri, etc. In China aceasta este o practica “la ordinea zilei”, iar Huawei coopereaza fara dubiu cu guvernul la sustinerea sa, insa la nivel global lumea nu e prea dornica sa fie controlata intr-un asemenea mod de catre guverne, sau alte companii mari.

Huawei pune mai mult accentul pe beneficiile tehnlogice ale “New IP”, care facilita dezvoltarea sistemelor de ghidare autonoma pentru automobile, sau a tehnologiilor de teleportare 3D in timp real. Daca e sa fim sinceri, aceste tehnologii “suna bine”, impreuna cu multiple alte imbunatatiri pe care “New IP” le aduce in raport cu TCP/IP, dar conteaza mai mult ca Huawei si guvernul chinez sa nu impuna celelalte masuri nu chiar atat de bune pentru standard.

Huawei sustine acest standard, insa deocamdata totul e doar o propunere, si chiar daca ar fi adoptat, e nevoie ca tarile din lumea intreaga sa-l foloseasca pentru ca el sa fie util, dar asta are sanse mici de a se intampla.