Ministerul Sanatatii: consultati medicii inainte de a decide sa nu luati medicamentele

0

Ministerul Sanatatii consultare medic tratament

Ministerul Sanatatii vine astazi cu o noua avertizare foarte serioasa pentru romanii din toata tara, si le spune acestora sa se consulte cu medicii de familie proprii inainte de a lua decizia de a opri, sau amana, anumite tratamente de frica faptului ca ele ar putea afecta o posibila infectie cu Coronavirus.

Ministerul Sanatatii stie ca unor romani le este frica sa mai ia anumite medicamente deoarece se tem ca le-ar putea agrava o posibila infectare, insa trebuie sa discutati intai cu medicul de familie cu privire la posibilele riscuri, si abia mai apoi sa luati o decizie.

“Medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus. Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic.

Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații false despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje. Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol.

Dacă aveți neclarități vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale sau să vă adresați medicului dumneavoastră.

Evoluția pandemiei este atent monitorizată de comunitatea științifică internațională. Vă vom ține aici la curent cu cele mai noi descoperiri și evoluții științifice.”

Medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Luni, 30 martie 2020