Planeta Uranus: Explicatia INCREDIBILA pentru un Fenomen Ciudat

Planeta Uranus are in sfarsit explicat un fenomen ciudat care are loc acolo de cativa zeci de ani, iata ce zice NASA despre situatia descoperita.

Planeta Uranus atmosfera

Planeta Uranus este in centrul unor dezvaluiri extrem de importante in aceasta perioada, cei de la NASA analizand date vechi de cateva decenii pentru a deslusi un mister care a ramas pana acum. V-am spus zilele trecute ca dupa analizarea datelor trimise de catre naveta Voyager 2 catre Pamant s-a descoperit ca atmsofera de pe planeta Uranus este partial eliberata in univers, iar nimeni nu stia exact ce anume sta la baza acestui fenomen ciudat.

Planeta Uranus are explicat acum de catre NASA acest fenomen, iar conform cercetatorilor, se pare ca eliberarea atmosferei in univers este datorata modului in care campul magnetic de acolo s-a creat. Naveta Voyager 2 a trecut printr-un plasmoid de langa planeta Uranus, acesta fiind o adunare de plasma din atmofera, combinata cu diverse elemente, iar prin analizarea datelor preluate de catre magentometrul navetei s-a ajuns la o explicatie privind eliberarile gazelor din atmosfera.

Planeta Uranus: Explicatia INCREDIBILA pentru un Fenomen Ciudat

Planeta Uranus atmosfera camp magnetic
Animatie care prezinta campul magnetic de pe planeta Uranus.

Planeta Uranus are in imaginea de mai sus explicat modul in care exista si functioneaza campul sau magnetic, cei de la NASA facand animatia pentru a ne arata in ce mod ciudat se misca ea prin univers. In mod normal, campul magnetic de pe planeta Uranus ar fi trebuit sa o protejeze si sa impiedice eliberarea gazului atmosferic in univers, insa iata ca in anumite cazuri exista si “fracturi” care permit scaparea acestuia dincolo de limitele sale normale.

“Spre deosebire de orice altă planetă din sistemul nostru solar, Uranus se învârte aproape perfect pe partea sa – ca un porc pe o friptură de spit – completând o rulou de butoi o dată la 17 ore. Axa câmpului său magnetic se află la 60 de grade distanță de acea axă de rotație, astfel încât planeta se învârte, magnetosfera sa – spațiul sculptat de câmpul său magnetic – se frământă ca un fotbal prost aruncat. Evadarea atmosferică este condusă de câmpul magnetic al unei planete, care poate ajuta și împiedica procesul. Oamenii de știință consideră că câmpurile magnetice pot proteja o planetă, oprindu-se de exploziile care dezbrăcă atmosfera din vântul solar. Dar pot crea, de asemenea, oportunități de evadare, cum ar fi globurile uriașe desprinse de Saturn și Jupiter atunci când liniile de câmp magnetic se încurcă.”

Planeta Uranus se invarte intr-o directie, in timp ce campul sau magnetic se invarte in alta, astfel ca el tremura la fiecare miscare, si se pare ca asa se elibereaza gazul din atmosfera in univers in fiecare zi. Acest fenomen se repeta de peste 30 de ani, adica de cand naveta Voyager 2 a trecut pe langa planeta Uranus, iar abia acum cei de la NASA au venit si cu o explicatie pentru fenomen, si au surprinso foarte multi cercetatori din toata lumea.

Planeta Uranus nu a mai avut vreo naveta de explorare trimisa de atunci si pana acum de catre vreo agentie spatiala, si cel mai probabil nici nu va mai avea, din moment ce e atat departe.