Google lanseaza in Romania o platforma pentru invatarea de la distanta

Google G Suite for Education romania

Google a anuntat astazi lansarea in Romania a hubului educational G Suite for Education, o platforma care le permite elevilor si studentilor sa invete mai usor de la distanta in aceasta perioada in care sunt consemnati la domiciliu din cauza Coronavirus.

Google lanseaza acest hub educational pentru a ajuta tinerii din Romania pentru ca institutiile de invatamant fac cu greu fata acestei provocari prin care trec in momentul de fata, dar platforma in sine poate fi de foarte mare ajutor pentru multa lume.

“Google lansează o platformă dedicată învățării la distanță, un hub de informații și unelte menite să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19. Aceasta se găsește la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ și oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor și a realiza lecții interesante și plăcute.

G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituțiilor de învățământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la această adresă: https://www.clasaviitorului.ro/.

Platforma dedicată învățării la distanță oferă și un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la această adresă: services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.

Acesta oferă informații pas cu pas, de la organizare spațiului de lucru de acasă, pregătirea cursului și a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării și predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, și organizarea de discuții 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informațiile și resursele dedicate învățării la distanță, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice și de la parteneri.

Învățarea la distanță prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps și Ministerul Educației. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum folosirea resurselor disponibile pentru educația la distanță.”