Planeta Uranus: INCREDIBILA FOTO Publicata pentru Omenire

Planeta Uranus eclipsa

Planeta Uranus are parte de o dezvaluire incredibila care va surprinde multa lume de pe Pamant, iar asta multumita faptului ca NASA a surprins ceva ce nu parea posibil. Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate de Pamant, astfel ca monitorizarea sa este extrem de dificila, insa in ciuda acestui lucru, NASA a reusit cu 15 ani de zile in urma pentru prima oara sa surprinda o eclipsa care a avut loc pe suprafata planetei atat de indepartate.

Planeta Uranus are aceasta fotografie incredibila surprinsa de catre telescopul Hubble al celor de la NASA, iar dupa cum puteti vedea, distanta fata de Pamant a facut posibila surprinderea sa la o calitate destul de redusa. Luna Ariel care se afla in orbita langa planeta Uranus este cea care a generat eclipsa vizibila in poza de mai sus, ea interpunandu-se intre planeta si soare pentru a acoperi in intuneric o zona foarte mica de pe suprafata planetei.

Planeta Uranus: INCREDIBILA FOTO Publicata pentru Omenire

Planeta Uranus eclipsa luna
FOTO: NASA.

Planeta Uranus nu este monitorizata la fel de atent si serios precum planetele care se afla mai aproape de Pamant, in momentul de fata nefiind vreo nava spatiala care sa fie aproape pentru a inregistra imagini clare. Chiar daca fotografia pe care NASA a republicat-o acum a fost inregistrata cu 15 ani de zile in urma, ea ramane totusi una iconica pentru planeta Uranus, iar asta pentru ca exista atat de putine imagini cu evenimente de acest gen, care au loc si acolo.

Planeta Uranus sta la marginea sistemului solar, iar cei de la NASA au publicat in principal pana acum imagini surprise de catre nava spatiala care a survolat planeta cu multi ani in urma. Aceasta cu eclipsa ne arata totusi din nou ca lucrurile nu se intampla cu chiar atat de mult diferit pe planeta Uranus fata de Pamant, doar ca vorbim despre o zona mult mai mica acoperita de catre o luna mult mai mica decat cea pe care o stim noi.

Planeta Uranus ar putea fi survolata in viitorul nu foarte indepartat de alte nave spatiale trimise de catre NASA, insa deocamdata exista doar proiecte de misiuni si nimic mai mult.