LUNA: SPECTACULOS Fenomen Global ce are Loc Zilele Acestea

LUNA ne surprinde cu un fenomen spectaculos care va avea loc in cursul urmatoarelor zile la nivel global, iata ce vom putea vedea cu totii pe cer.

LUNA roz

LUNA va trece peste doar cateva zile printr-un fenomen spectaculos care are loc la nivel global, inclusiv in Romania, si vorbim despre ceva ce nu se intampla chiar atat de des, deci merita avut in vedere de toata lumea. Vorbim despre un fenomen care urmeaza sa aiba loc in ziua de 7 aprilie, LUNA atunci urmand a fi vizibila intr-un mod in care nu o vedem chiar atat de des pe cer, adica desi va fi o luna plina, va fi una “roz”, asa cum este cunoscuta de catre astronomi.

LUNA va fi vizibila in acest fenomen spectaculos in data de 7 aprilie pe continentul Nord American, in timp ce in alte zone de pe glob va fi vizibila in data de 8 aprilie, deci totul difera in functie de zona din care este vazuta. E normal ca lucrurile sa fie asa din moment ce LUNA se invarte in jurul Pamantului in fiecare zi, iar fenomenul spectaculos sa fie vazut la anumite ore in unele zone de pe glob, si la alte ore in alte zone de pe glob, asa cum se intampla des.

LUNA: SPECTACULOS Fenomen Global ce are Loc Zilele Acestea

LUNA va fi pe 7/8 aprilie la cea mai apropiata distata de Pamant din tot anul 2020, deci va fi si cea mai mare luna plina pe care o vom vedea anul acesta, astfel ca vorbim despre un spectacol pe cinste. Acum daca va intrebati de ce americanii au ales denumirea de “LUNA roz” pentru aceasta luna plina din aprilie, ei bine totul are legatura cu prima lor planta de primavara, muschiul roz, deci nu veti vedea pe cer o LUNA care are culoarea roz.

“În emisfera nordică, luna plină din aprilie poartă numele primei flori de primăvară – mușchi roz sau phlox. Cunoscut și sub denumirea de iarbă încolțită Lună, Lună de pește, Lună de iepure, Lună de ou și Lună pascală, anul acesta se încadrează la 8 aprilie. Și întrucât aceasta este și atunci când Luna este cea mai apropiată de Pământ (perigee) în această lună, la o distanță de 356.907 kilometri de Pământ, aceasta înseamnă că avem ceea ce se numește de obicei o super-Lună.”

LUNA se apropie in fiecare luna la distante mici fata de Pamant, insa acum in aprilie o vom vedea in cea mai mare forma a sa, si cea mai luminoasa pentru ca va fi atat de aproape, iar mai apoi va fi tot mai departe. LUNA este foarte importanta pentru Pamant, iar urmatoarea data in care o vom vedea plina si aproape de Terra este 7 mai, insa atunci fenomenul nu va fi la fel de spectaculos precum acum, ceea ce nu e tocmai neasteptat.

LUNA, dupa cum v-am spus mai sus, va fi vizibila la cea mai mica distanta fata de Pamant, si in cea mai luminoasa si mare forma a sa, pe 8 aprilie in Romania, asa ca va trebui sa fiti foarte atenti la cer atunci.