WhatsApp: Ce s-a Intamplat in Toata Pandemia de Coronavirus

WhatsApp a fost foarte intens criticata in toata pandemia de Coronavirus din cauza numeroaselor probleme, dar a existat si o parte buna in aceasta situatie.

WhatsApp uptime

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, cu peste 2 miliarde de utilizatori in intreaga lume, si in aceasta perioada a fost suprasolicitata de catre oameni din toata lumea. In unele tari nivelul de utilizare al WhatsApp a crescut chiar si cu 50%, sau poate mai mult, iar cei de la Facebook au avut probleme foarte mari cu tinerea serviciului activ, lucru care a fost recunoscut inclusiv de catre CEO-ul companiei.

WhatsApp a fost una dintre principalele metode de comunicare, si din pacate inclusiv de informare, a oamenilor, iar in toata aceasta perioada in care nivelul de utilizare a crescut, platforma a ramas activa. WhatsApp a avut toate serviciile sale ramase active in ultimele saptamani in care foarte multa lume a stresat infrastructura din intreaga lume, inginerii companiei reusind sa o tina sub control si complet functionala, lucru care sigur nu se va schimba curand.

WhatsApp: Ce s-a Intamplat in Toata Pandemia de Coronavirus

WhatsApp a avut in aceasta perioada nu doar mai multe mesaje trimise, ci si mai multe poze, clipuri video, mesaje vocale, si desigur ca au fost facute mult mai multe apeluri video si VoIP intre oameni. Toate aceste functii au nevoie de foarte multe servere care sa le tina active, iar WhatsApp a functionat fara probleme in toata aceasta perioada, si a fost foarte important faptul ca oamenii au putut comunica intre ei fara probleme, izolarea fiind greu de suportat.

WhatsApp nu a avut dezvaluite prea multe dintre problemele cu care cu sigurana s-a confruntat Facebook in ceea ce priveste mentinerea serviciilor active, insa spre deosebire de alte vremuri, nu a mai picat. WhatsApp era in general o platforma care era activa pentru perioade foarte lungi de timp, si pica rar, dar acum, in fata acestui stres urias, a rezistat surprinzator de bine, ceea ce aduce laude pentru modul in care sistemul a fost gandit de Facebook.

WhatsApp va ramane activa in continuare, desi este folosita de catre peste 2 miliarde de oameni din toata lumea, si e improbabil ca vreo problema sa apara in viitorul apropiat cu ea.