Politia Romana: informare importanta privind calatoriile inainte de Paste

Politia Romana calatorii Paste

Politia Romana face astazi noi precizari cu privire la deplasarile pe care le pot face unii dintre cetatenii din Romania in baza limitarilor impuse de catre ordonantele militare adoptate in ultima vreme pentru a preveni raspandirea Coronavirus in toata tara.

Politia Romana le spune cetatenilor ca se pot deplasa de la resedinta la adresa de domiciliu daca ei considera ca acolo au conditii de locuit mai bune, si daca in acea zona exista un risc mai mic de infectare cu noul Coronavirus, iar mai jos aveti detalii.

“Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din județul Y, deoarece în județul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare față de cel din județul Y.

Intenționăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face aceasta deplasare?

În Ordonanța Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zona, dacă persoanele dețin acolo o casă care le oferă condiții mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate.”

Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa…

Publicată de Politia Romana pe Duminică, 12 aprilie 2020