Gaura Neagra: Anunt INGRIJORATOR Facut de catre Cercetatori

Gaura neagra din Calea Lactee este in centrul unui anunt neobisnuit si ingrijorator venit de la cercetatori, iata ce se intampla in momentul de fata.

Gaura Neagra analiza

Gaura neagra din Calea Lactee ne-a fost prezentata pentru prima oara acum un an de zile, cercetatorii care au studiat-o folosind o retea de telescoape pentru a o putea observa din mai multe unghiuri si a face imaginea. Anul acesta ei doreau sa isi extinda studiile pentru gaura neagra din galaxia noastra, insa din pacate ei se confrunta cu probleme uriase care ii lasa cu o discrepanta de 2 ani intre datele pe care le au si realitatea din univers.

Gaura neagra din Calea Lactee a avut imaginea realizata in baza unor date inregistrate in 2017 si 2018 de catre cercetatori, insa dupa acel punct ei nu au mai preluat date, si doar au analizat ce au avut. Acest set de date ar fi trebuit extins in 2019 cu noi inregistrari, iar in 2020 la fel, insa problemele tehnice in multe zone unde exista telescoape, si pandemia de Coronavirus, au blocat intr-o foarte mare masura munca depusa de catre toti cercetatorii acum.

Gaura Neagra: Anunt INGRIJORATOR Facut de catre Cercetatori

Gaura neagra din Calea Lactee trebuia sa fie observata din nou de catre cercetatori la final de martie si inceput de aprilie, insa toate problemele tehnice pe care acestia le-au intampinat au blocat procesul. Cercetatorii sustin ca in momentul de fata nu prea mai au ce sa analizeze din datele despre gaura neagra pe care le-au preluat din 2018, si se cocentreaza pe cele din 2017 unde spun ca mai au ce sa mai incerce sa descopere pentru ca acolo n-au insistat prea mult pana acum.

“Coronavirusul ne-a întors puțin. Nimic nu este imun, nici măcar găuri negre. Am anulat observațiile doar cu cea mai mare reticență, dar cu importanță de siguranță. Suntem bucuroși să facem parte din soluție, de fapt, fără a călători. Dar este încă dureros.”

Gaura neagra din Calea Lactee trebuia sa aiba si un clip video publicat in 2020 pentru a ni se arata mai clar cum arata ea si ce se intampla acolo, dar se pare ca lucrurile nu vor sta chiar asa. Cercetatorii nu au cum sa faca acel clip video pentru ca nu au date din 2019 pe care sa le foloseasca pentru proiect, iar dupa cum se prezinta situatia, nu vor avea prea multe nici din 2020, pandemia de Coroanvirus tinand departe de laboratoare multi cercetatori.

Gaura neagra va mai fi totusi atent analizata de catre cercetatori in urmatorii ani, dar lipsa datelor preluate in ultimul an, si aproape, jumatate este o problema foarte serioasa pentru ei.