Telekom: Decizia foarte IMPORTANTA Luata pentru Coronavirus

Telekom este in centrul unei decizii foarte importante care are legatura cu noul Coronavirus, iata cum ar putea fi ea de ajutor si pentru Romania.

Telekom monitorizare

Telekom este in centrul unei decizii extrem de importante luate in legatura cu noul Coronavirus, si asta ne arata cat de important este grupul pentru a ajuta la prevenirea raspandirii in continuare a lui. Mai exact, in Germania s-a luat decizia ca Telekom sa fie una dintre companiile care va lucra la dezvoltarea unei aplicatii care sa ii ajute pe oameni sa afle rapid daca au intrat la un moment dat in contact cu o alta persoana ce a fost infectata cu noul Coronavirus.

Telekom si SAP vor dezvolta aceasta aplicatie, iar ea va functiona in mod complementar cu solutiile integrate in iOS si Android de catre Apple si Google pentru interconectarea telefoanelor cand oamenii se apropie unul de celalalt. Germania a luat decizia de a colabora cu Apple si Google pentru acest sistem de detectare a contactului cu oamenii care sunt infectati cu noul Coronavirus, iar o aplicatie speciala va fi lansata si pentru cetateni, Telekom urmand a lucra la ea.

Telekom: Decizia foarte IMPORTANTA Luata pentru Coronavirus

Telekom nu are in Romania un rol atat de important in lupta impotriva Coronavirus, facand unele donatii si echipandu-si angajatii cu materiale de protectie, dar separat de asta nu stim altceva. Nu se stie nici daca Guvernul Romaniei dezvolta o aplicatie similara cu cea din Germania, Franta, Polonia, etc, daca intentioneaza sa foloseasca sistemul Apple si Google, si daca Telekom, sau alt operator de telecomunicatii va ajuta, sau eventual alte companii.

“Deutsche Telekom și SAP își vor juca rolul în Germania și în toată Europa pentru a se asigura că tehnologiile digitale europene sunt o componentă centrală în lupta eficientă împotriva coronavirusului. Germania a declarat duminică că va opta pentru o soluție descentralizată care să îi ajute pe cei care au contractat Covid-19 și să alerteze persoanele care au intrat în contact cu pacienții infectați.”

Telekom nu a fost implicata nici in dezvoltarea website-urilor unde sunt adunate comunicatele de presa ale institutiilor din Romania, acolo o companie finantata de ING si Vodafone colaborand cu Guvernul Romaniei. Daca in Germania compania Telekom lucreaza la o aplicatie cu informatii, sau despre monitorizare, pentru Coronavirus, atunci poate ca Guvernul Romaniei ar trebui sa discute cu reprezentantii de aici pentru a afla ce anume ar trebui sa faca si pentru noi.

Telekom este cel mai mare grup de telecomunicatii din Europa, iar ceea ce face in colaborarea companiei mama cu guvernul din Germania ar putea aduce beneficii inclusiv pentru cetatenii din Romania.