Planeta Jupiter: Noi Imagini arata HAOSUL de pe Luna Europa

Planeta Jupiter are o luna numita Europa, care este foarte interesanta pentru NASA, agentia spatiala publicand si noi imagini cu suprafata monitorizata acolo.

Planeta Jupiter haos europa

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistmeul nostru solar, ea avand cateva luni care o orbiteaza, iar una dintre ele este de foarte mare interes pentru cei de la NASA, aceasta avand denumirea Europa. Navele spatiale care au fost trimise de catre NASA pentru a orbita planeta Jupiter au facut si multe poze foarte interesante cu suprafata de pe luna Europa, iar astazi avem ocazia de a vedea cateva noi care ne arata haosul care are loc la atat de mare distanta.

Planeta Jupiter nu a avut imagini atat de detaliate inregistrate pentru suprafata sa, iar asta pentru ca in atmosfera sa au loc furtuni constante, in timp ce pe luna Europa nu se intampla asta. Imaginile pe care le vedem aici au fost inregistrate acum douazeeci de ani de zile de catre NASA, insa ele au fost reprocesate pentru a ni se arata ceea ce cercetatorii agentiei numesc haosul de pe suprafata lunii Europa, care se afla in orbita pentru planeta Jupiter acum.

Planeta Jupiter: Noi Imagini arata HAOSUL de pe Luna Europa

Planeta Jupiter haos europa suprafata

Planeta Jupiter are imagini mult mai clare si mai noi inregistrate, insa chiar si acestea ne arata ce fel de forme de relief exista pe luna Europa, si cat de mari sunt diferentele fata de alte planete. Deocamdata cei de la NASA nu ofera si posibile explicatii pentru ceea ce se vede vis-a-vis de aceste forme de relief ciudate de pe luna Europa de langa planeta Jupiter, insa probabil ca noi explorari le vor permite sa explice mai clar ceea ce se intampla acolo.

Planeta Jupiter haos europa teren

Planeta Jupiter are pe aceasta luna sanse foarte mari de a avea viata, iar asta pentru ca exista foarte multa gheata acolo, ceva ce in mod normal nu este vizibil pentru alte obiecte din univers. Va fi interesant de vazut in ce masura va putea fi confirmata existenta vietii pe aceasta luna Europa, iar asta pentru ca pe planeta Jupiter in mod sigur nu exista viata, deci nu exista motive sa se creada ca ar putea fi descoperita pe plaeta in loc de luna.

Planeta Jupiter este monitorizata in mod constant de catre o sonda spatiala trimisa de NASA, insa alta va fi trimisa pentru a monitoriza mai atent luna Europa, si separat de ea vor fi trimise altele de catre europeni.