Asteroid: Descoperirea INCREDIBILA Facuta de catre Japonezi

Un asteroid explorat recent de catre japonezi a avut parte de o descoperire incredibila, iata ce a fost observat de catre cercetatori dupa vizitarea lui.

asteroid japonezi

Un asteroid care are denumirea Ryugu a fost vizitat de catre o nava japoneza care se numeste Hayabusa2, iar cercetatorii care au trimis-o au anuntat si o descoperire incredibila pe care au facut-o acolo. Nava japoneza a reusit inclusiv sa ia cateva probe de pe suprafata acestui asteroid, ele urmand a fi aduse pe Pamant, dar intre timp nava a reusit sa trimita niste date extrem de interesante cu privire la plimbarile facute de catre roca prin sistemul solar.

Acest asteroid ar fi reusit sa se apropie neasteptat de mult de soare, conform celor de la JAXA, ei reusind sa se apropie foarte mult de steaua din sistemul nostru solar, si desigur sa nu fie complet distrus. Conform celor de la JAXA, intalnirea dintre asteroid si soare ar fi avut loc acum aproximativ 300.000 de ani, iar apropierea a fost atat de mare incat suprafata rocii a fost incalzita si iradiata pana cand si-a schimbat culoarea intr-una rosie.

Asteroid: Descoperirea INCREDIBILA Facuta de catre Japonezi

Pana acum un alt asteroid cu proprietati similare n-a mai fost descoperit de catre cercetatori, iar asta poate si pentru ca n-au fost explorati prea multi pana in momentul de fata. JAXA a trimis in 2014 o nava spatiala spre acest asteroid, iar abia anul trecut a inceput sa primeasca si primele date, deci pana cand vor ajunge probleme pe planeta noastra va trece mai mult ca sigur si mai mult timp, deci mai avem de asteptat pana sa aflam si alte secrete ale sale.

“Variațiile de culoare latitudinale sugerează înroșirea materialului de suprafață expus prin încălzirea solară și / sau intemperiile spațiale. Imediat după atingere, tâlcurile lui Hayabusa2 au deranjat cerealele fine și întunecate care provin din materialele roșii. Relația stratigrafică între craterele identificate și materialul roșu indică faptul că înroșirea suprafeței a avut loc într-o perioadă scurtă de timp. Vă sugerăm că Ryugu a experimentat anterior o excursie orbitală lângă Soare.”

Misiunile catre asteroizi de acest gen s-au intensificat dupa ce NASA a hotarat sa analizeze indeaproape rocile care vin cu mare viteza spre Pamant in mod constant, si care pot fi un pericol. NASA a trimis deasemenea nave catre doi asteroizi in cursul anului trecut, si vrea deasemenea sa aduca probe pe Pamant, insa totul va dura, si totul face parte dintr-un experiment menit sa ne arate si daca e posibila devierea traiectoriei acestora inainte de a lovi Pamantul.

Asteroizii raman intr-o anumita masura o sursa de mister pentru cercetatorii de pe Pamant, iar asta pentru ca inca mai exista multe care trebuie descoperite in legatura cu ei.