DACIA Duster: VIDEO, Modelul Renault ce-i Ataca Suprematia

DACIA Duster are concurenta neasteptata din partea unui nou model de SUV lansat de catre cei de la Renault, iata ce ii ataca pozitia dominanta pe piata.

DACIA Duster este mai popular decat orice alt SUV pe care-l vinde Renault in momentul de fata in Romania, sau Europa, insa acest lucru s-ar putea schimba destul de mult in urmatorii ani multumita unei schimbari mari. Mai exact, Renault Arkana a fost anuntat anul trecut pentru lansare in Rusia, si vorbim despre un SUV coupe care in Rusia este vandut la preturi care incep de la 18.200 de euro, adica nu foarte departe de preturile unor modele ale DACIA Duster.

DACIA Duster este vandut in Romania la preturi care incep de la 13.000 de euro, insa unele modele costa din start si peste 18.000 de euro, iar Renault Arkana are standard multe dintre dotarile acelor modele ale SUV-ului romanesc. Mai mult decat atat, Renault Arkana este gandit intr-o anumita masura pentru a prelua si unele dintre ideile de reducere a costurilor care au fost aplicate pentru DACIA Duster, iar asta a adus lansarea masinii pe piata din Rusia la un pret atat de mic.

DACIA Duster: VIDEO, Modelul Renault ce-i Ataca Suprematia

DACIA Duster va avea concurenta mai serioasa din partea Renault Arkana dupa ce va fi lansat pe pietele din alte tari europene, insa se pare ca aceasta lansare ar urma sa fie facuta cu unele imbunatatiri pentru masina. Cei de la Renault ar dori sa renunte la limitarile de buget, preluate de la strategia pentru DACIA Duster, si ar urma sa implementeze in modelul european al Arkana materiale de calitate mai buna, plus alte schimbari pentru interior.

DACIA Duster este foarte popular pentru ca este foarte ieftin, iar pretul mic va ramane un avantaj in continuare pentru model, insa daca Renault Arkana va putea fi vandut la un pret suficient de mic, atunci are sanse de succes. In aceste conditii, DACIA Duster ar trebui ieftinit si mai mult, iar cum modelul 2021 e in pregatire pentru lansare, va fi interesant de vazut ce fel de noutati va aduce, si cat anume va costa in raport cu modelele actuale de pe piata.

DACIA Duster aduce multi bani pentru DACIA si Renault, insa producatorul francez stie ca brand-ul sau e unul mai puternic, si incearca sa conceapa noi masini care sa genereze vanzari bune, chiar daca asta inseamna “canibalizarea” altora.