Yahoo Mail: Decizia foarte SURPRINZATOARE Luata in Romania

Yahoo Mail a fost tinta unei decizii surprinzatoare care a fost luata in Romania, iata ce le-a fost spus romanilor, si cat de mult conteaza asta.

Yahoo Mail interzis

Yahoo Mail este una dintre cele mai mari platforme pentru email gratuit din intreaga lume, si desigur ca exista milioane de romani care folosesc o asemenea adresa pentru a primi mesaje. Desi Yahoo Mail este atat de popular, Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, a anuntat, la initerea proiectului de testare a bucurestenilor pentru Coronavirus, ca acest tip de adrese de email nu vor fi acceptate pentru inscrierea in proiectul desfasurat.

Yahoo Mail nu e tocmai cunoscuta ca o platforma sigura, dar e gratuita, iar problema cu folosirea sa in acel proiect nu pare sa aiba legatura cu siguranta sistemului, ci cu faptul ca email-urile ajung greu. In mod ciudat, cei de la PMB spun ca oamenii care folosesc Yahoo Mail ar primi mai greu email-urile decat cei care folosesc alte platforme, aparent nu conteaza care, astfel ca nu se recomanda folosirea uneia dintre cele mai mari platforme de email din lume.

Yahoo Mail: Decizia foarte SURPRINZATOARE Luata in Romania

Yahoo Mail a avut numeroase probleme de-a lungul timpului, datele a miliarde de conturi fiind furate de catre hackeri, insumand cam toata baza de utilizatori din lumea intreaga. Yahoo Mail a fost atunci in centrul unui imens scandal care a pus compania americana intr-o pozitie foarte proasta, insa lucrurile au cam fost date uitarii intre timp de catre toata lumea, ceea ce nu e neaparat o veste buna, pentru ca asa probleme uriase sunt trecute usor cu vederea.

“Din cauza politicilor privind folosirea E-mail-urilor, este posibil ca pe adresele de YAHOO confirmarile sa ajunga foarte greu! Recomandam folosirea altor adrese de E-mail!”

Yahoo Mail nu are totusi repercusiunile acelor probleme evidentiate aici, dar e interesant cum o institutie a statului nu vrea ca oamenii sa foloseasca aceasta plaforma de email pentru interactiunea cu ea. Alte institutii ale statului nu sunt la fel de selective, dar oricum Yahoo Mail nu este tocmai o alegere foarte buna cand vine vorba despre alegerea unei adrese de email, Gmail fiind mult mai sigur, si cu multe functii mai bune, fiind la fel de bine integrat in multe servicii.

Yahoo Mail ramane, deci, o platforma pe care ar trebui sa o folositi doar ca alternativa pentru altele mai bune, cum ar fi Gmail, altfel s-ar putea sa va “treziti” in situatia de a nu putea interactiona chiar cu statul.