Huawei: Anunt NATO, ce Spune Secretarul General Stoltenberg

Huawei este in centrul unui anunt important facut de catre NATO, iata ce spune secretarul general Jens Stoltenberg cu privire la situatia actuala.

Huawei Stoltenberg

Huawei este obiectul unui anunt facut de catre secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, in contextul in care Europa inca nu s-a decis ce vrea sa faca in legatura cu permiterea, sau interzicerea, folosirii echipamentelor 5G in retelele sale. NATO a emis de-a lungul timpului avertizari cu privire la Huawei si riscurile de securitate aduse de catre echipamentele companiei, iar acum avem o noua dovada a faptului ca nu exista prea multa simpatie pentru chinezi.

Huawei urmeaza sa aiba rolul sau in retelele 5G din Marea Britanie reanalizat de catre guvernul de la Londra, iar secretarul general al NATO a laudat initiativa lui Boris Johnson de a se uita mai atent la impactul final al masurii. In ianuarie guvernul Marii Britanii a decis ca Huawei poate sa furnizeze unele echipamente 5G pentru retelele de telefonie locale, insa aceasta decizie urmeaza sa fie intoarsa acum, iar rolul sau sa fie si mai redus, sau eliminat total.

Huawei: Anunt NATO, ce Spune Secretarul General Stoltenberg

Huawei are acum permisiunea de a furniza echipamente 5G care sa fie folosite in zonele non-esentiale ale retelelor 5G din Marea Britanie, insa se pare ca aceasta limitare urmeaza sa fie si mai “limitata”. E posibil ca Boris Johnson sa decida ca Huawei sa nu furnizeze vreun echipament pentru viitoarele retele 5G care vor fi facute in Marea Britanie, sau cel putin asta cere SUA foarte multa vreme de la vechiul sau aliat, si presiunea ar putea forta luarea unei asemenea decizii.

“Am încredere că guvernul Regatului Unit își va proiecta rețelele în moduri care protejează rețelele și se va asigura că Regatul Unit are rețele 5G sigure. Prin urmare, de asemenea, cred că este important ca acum să existe o nouă revizuire care să analizeze exact cum să vă asigurați că ar trebui să se întâmple asta.”

Huawei si-a mentinut constant pozitia si a spus ca produsele sale nu reprezinta un risc pentru siguranta nationala a vreunei tari, dar pandemia de Coronavirus a schimbat foarte multe, inclusiv relatia unor tari cu China. In aceasta idee, iata ca se implica activ si NATO in aceasta situatie, care desigur ca nu este favorabila companiei Huawei, si care desigur ca o pune intr-o situatie proasta, dar multi se asteptau sa se ajunga si la asemenea masuri in Europa.

Huawei va continua sa colaboreze cu orice parteneri poate, echipamentele sale 5G fiind cele mai accesibile dintre toate, sunt laudate de catre operatorii de telecomunicatii, dar partea politica are cu totul alte obiective.