WhatsApp: De ce Inca Ramane un Mare PERICOL si in Romania

WhatsApp inca ramane un foarte mare pericol, inclusiv in Romania, iata de ce aplicatia trebuie sa fii extrem de atent cand o folosesti in fiecare zi.

WhatsApp pericolul

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi la nivel global, iar in Romania are cateva milioane de oameni care o folosesc in viata de zi cu zi. Din pacate, WhatsApp ramane un foarte mare pericol in Romania din cauza faptului ca este folosita pentru distributia de o varietate de informatii false, de la cele privind Coronavirus, care trimit oamenii sa se imbolnaveasca, pana la cele privind diverse alte subiecte, de la cele politice, si pana la cele economice.

WhatsApp este o platforma favorita a celor care distribuie informatii false, la fel ca si Facebook, iar asta pentru ca oamenii cred mai tot ceea ce se distribuie pe acolo, indiferent de unde vin aceste informatii. Unii oameni nici macar nu se uita de unde vin anumite informatii distribuite prin WhatsApp, ci le cred pur si simplu, iar uneori cred atat de tare in ele incat sunt capabili sa se certe pe baza unor minciuni distribuite prin platforma de mesagerie.

WhatsApp: De ce Inca Ramane un Mare PERICOL si in Romania

WhatsApp este totusi in centrul atentiei acum din cauza pandemiei de Coronavirus, iar asta pentru ca extrem de multe informatii complet false sunt distribuite fara niciun fel de simt de raspundere, chiar si de catre oameni obisnuiti. Acesta este unul dintre motivele din cauza carora am ajuns sa ne apropiem de 1000 de cazuri zilnice de infectare cu noul Coronavirus, WhatsApp fiind folosita pentru a minti oamenii, si a-i convinge sa se infecteze.

WhatsApp a fost in trecut folosita pentru a dezinforma in legatura cu diverse campanii electorale, cu actiuni ale autoritatilor, si nu doar atat, platforma fiind la fel de buna pentru asta, precum pentru trimiterea de mesaje obisnuita. WhatsApp nu face nimic serios pentru a bloca transmiterea de informatii false, desi in unele tari a fost amenintata inclusiv cu blocarea completa a serviciului, astfel ca oamenii sunt cei care trebuie sa se protejeze.

WhatsApp este o aplicatie foarte utila, poate ajuta oamenii sa comunice intre ei la nevoie, dar trebuie sa aveti extrem de mare grija ce fel de informati va ajung in telefoane, si sa nu le credeti pe toate fara sa le cercetati.