Planeta Venus: ULUITOR Anunt, ce ASCUNDE de Milioane de Ani

Planeta Venus are parte de un anunt uluitor, iata ce s-a ascuns acolo timp de milioane de ani, si a fost descoperit abia acum de catre cercetatori.

Planeta Venus acid

Planeta Venus are parte de o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori, acestia reusind sa observe ceva ce este ascuns acolo de milioane de ani, si ceva care pana in momentul de fata a fost imposibil de detectat. Planeta Venus a ascuns in atmosfera sa nori acizi extrem de periculosi care se deplaseaza cu foarte mare viteza in jurul planetei la atitudini mari, iar abia acum au putut fi detectati de catre cercetatorii japonezi.

Planeta Venus are acesti nori acizi la o altitudine de aproximativ 50 de kilometri deasupra suprafetei, iar unii dintre ei sunt grupati in formatiuni care au diametre de pana la 7500 de kilometri. Majoritatea formatiunilor de nori acizi se afla in zona ecuatoriala pe care o are planeta Venus, iar cercetatorii spun ca norii sunt acolo de cel putin trei decenii, dar in realitate ar putea fi de chiar cateva milioane de ani, si au ramas nedetectati pana acum.

Planeta Venus: ULUITOR Anunt, ce ASCUNDE de Milioane de Ani

Planeta Venus este orbitata de catre o nava japoneza care are denumirea Akatsuki, aceasta fiind trimisa acolo inca din 2015, insa prima inregistrare a norilor dateaza din 1983, dar nimeni nu s-a uitat cu mare atentie la imagini. Astfel norii au ramas ascunsi in atmosfera de pe planeta Venus pana acum, cand cercetatorii au analizat mai multe imagini de acolo pentru a ajunge la concluzia ca intr-adevar este vorba despre formatiuni noroase acide in atmosfera.

“Lurking chiar sub atmosfera lui Venus este un perete de nori acide care biciuiește în jurul planetei cu viteze apropiate de cea a unui jet de aer comercial pe Pământ. „Funcția” atmosferică recent descoperită se află la aproximativ 31 de mile (50 de kilometri) sub vârfurile groase ale norilor din Venus și este extinsă, uneori întinzându-se până la 4.600 de mile (7.500 km) de-a lungul ecuatorului și latitudinilor mijlocii ale lui Venus.”

Planeta Venus are o atmosfera care se misca la viteze foarte mari, iar unii cercetatori leaga acest lucru de norii acizi formati la altitudini foarte inalte, ei parand sa fie efectul gazelor de sera ale planetei. Se pare ca in interiorul acestor formatiuni noroase s-ar atinge temperaturi de pana la 465 de grade Celsius, uriase, iar asta explica intr-o anumita masura si de ce navele care au fost trimise pe suprafata pe planeta Venus au rezistat doar cateva ore inainte de a fi distruse.

Planeta Venus ar putea fi explorata de pe suprafata in curand de catre NASA, insa totul depinde de un proiect actual la care agentia spatiala americana lucreaza, si care ar putea avea drept finalitate o nava suficient de rezistenta pentru conditiile dure de acolo.