ANPC: AVERTIZARE foarte IMPORTANTA pentru toti Romanii

ANPC masti protectie

ANPC are o avertizare foarte importanta pentru toti romanii dupa ce pe piata din Romania au inceput sa ajunga tot mai multe produse contrafacute, care sunt promovate ca bune pentru protectie impotriva infectarii cu noul Coronavirus, dar care in realitate nu fac asta.

ANPC ii avertizeaza pe romani sa fie foarte atenti la ceea ce cumpara, si sa se uite cu atentie la toate marcajele care apar pe cutiile respectivelor produse pentru a fi siguri ca ele sunt intr-adevar certificate de catre autoritati, si pot oferi protectia necesara.

“Este destul de greu pentru un consumator mediu informat să-şi dea seama dacă o mască sau un dezinfectant respectă toate condiţiile. Recomand în primul rând ca achiziţionarea acestor produse să se facă din spaţii autorizate, şi mă refer la farmacii şi magazine, să păstreze bonul cu care a achiziţionat produsul, să poată dovedi în cazul în care are reclamaţii referitoare la calitatea acestora.

În primul rând trebuie să urmărească ca aceste produse să aibă etichete în limba română, să fie tradus textul, trebuie să conţină elemente de informare şi caracterizare completă, corectă şi precisă a produsului, trebuie să aibă marcajul Comisiei Europene, al Uniunii Europene, cel care certifică faptul că produsul respectiv respectă clasificarea, etichetarea şi ambalarea conform directivelor europene.

De asemenea, pe etichetă trebuie să existe pictograme sau avertizări de pericol privind toxicitatea şi inflamabilitatea produsului. În cazul recipienţilor, aceştia trebuie să fie prevăzuţi cu sisteme închidere de siguranţă pentru copii. De asemenea, trebuie să aibă pe etichetă data ieşirii din uz şi instrucţiuni de depozitare.” a declarat Eduardt Cozminschi.