Facebook ar putea pleca din Europa pentru ca nu-ti poate lua datele

Facebook pleaca Europa

Facebook a facut astazi un anunt care pentru unii arata cam ce vrea de fapt compania americana de la utilizatorii europeni, si nu e tocmai surprinzator sa vedem asa ceva de la ea, mai ales ca pana acum a fost obisnuita sa isi faca lucrurile doar intr-un singur fel.

Facebook a amenintat Uniunea Europeana ca pleaca din Europa daca nu este lasata sa mai transfere datele utilizatorilor europeni in SUA in baza unui acord mai vechi, desi a primit o interdictie de a mai face asta, ea venind de la agentia europeana pentru protectia datelor.

Facebook spune ca are 410 milioane de utilizatori activi in Europa, adica un sfert din totalul global, insa impreuna cu aplicatia principala, ar urma sa inchida si Instagram, adica va lansa doar Facebook Messenger si WhatsApp pentru oamenii care le vor mai folosi.

Facebook spune ca tot ceea ce le-a transmis autoritatilor europene nu este o amenintare, ci o plangere privind situatia de fapt, insa stim cu totii cum functioneaza compania americana, asa ca e de inteles de ce e suparata ca nu ne mai poate lua tuturor datele.

“Facebook nu amenință să se retragă din Europa. Documentele legale depuse la Înalta Curte irlandeză arată simpla realitate că Facebook și multe alte companii, organizații și servicii se bazează pe transferurile de date între UE și SUA pentru a-și opera serviciile. Lipsa transferurilor de date internaționale sigure, sigure și legale ar afecta economia și ar împiedica creșterea afacerilor bazate pe date în UE, la fel cum dorim o recuperare de la COVID-19.”