Planeta Venus: Anuntul IMPRESIONANT pentru TOATA Omenirea

Planeta Venus revine in centrul atentiei multumita unui anunt impresionant pentru toata omenirea, iata ce urmeaza sa se intample in urmatoarele zile.

Planeta Venus este de ceva vreme in centrul atentiei dupa ce au aparut primele informatii, inca neoficiale, ca in atmosfera sa ar exista viata, si de atunci oamenii de stiinta se chinuie sa confirme, sau sa infirme, ceea ce au spus unii dintre colegii lor. In tot acest proces unii spera ca o nava spatiala, numita BepiColombo, care se indreapta spre planeta Mercur, ar putea reusi sa mai elimine putin din confuzia legata de existenta vietii pe planeta Venus.

Planeta Venus a fost vizitata pentru prima oara de catre BepiColombo, nava spatiala trimisa in aceasta vara spre Mercur, ea urmand a folosi orbita celei mai apropiate planete de Pamant pentru a-si continua calatoria spre tinta sa. Deocamdata n-au fost publicate poze cu planeta Venus in urma noii vizite facute de catre nava spatiala, desi ele sunt asteptate in urmatoarele zile, cei de la JAXA si ESA primind cu siguranta date de la nava trimisa in univers.

Planeta Venus: Anuntul IMPRESIONANT pentru TOATA Omenirea

Planeta Venus va avea atmosfera analizata intr-o anumita masura cu instrumentele care sunt deja amplasate pe nava spatiala BepiColombo, insa nu se stie clar daca ele vor fi suficient de bune pentru a determina si daca exista viata in atmosfera. Cercetatorii de la ESA si JAXA au spus ca nava BepiColombo nu ar fi suficient de bine pregatita pentru a detecta particulele din atmosfera de pe planeta Venus care ar avea legatura cu sustinerea vietii.

“În drum spre Mercur, BepiColombo zboară pe lângă Venus de două ori și de șase ori pe Mercur pentru a încetini nava spațială împotriva atragerii gravitaționale a Soarelui, astfel încât nava spațială să poată fi adusă pe orbită în jurul lui Mercur. Așteptăm date de la particulele ionizate din atmosfera lui Venus de la aceste două instrumente, care sunt pornite în timpul survolarii planetei Venus. Cantitatea de pierdere a particulelor și compoziția acesteia pot fi determinate folosind cele două instrumente.”

Planeta Venus nu a fost vizata initial de analize prea manuntite facute de catre nava spatiala BepiColombo, ea fiind gandita pentru misiunea catre Mercur, insa oamenii de stiinta au totusi planuri mari in ceea ce o priveste. E posibil ca pana la urma sa poata oferi unele confirmari cu privire la ceea ce se ascunde pe planeta Venus, si la ceea ce inca nu a fost descoperit, insa e prea devreme deocamdata pentru a vorbi despre asa ceva, din pacate.

Planeta Venus va avea nava BepiColombo in orbita sa pentru o perioada de timp, dupa care aceasta isi va continua calatoria spre Mercur, de unde ar trebui sa ne dezvaluie foarte multe dintre secretele planetei.