Planeta Mercur: Evenimentul RAR ce Poate fi Vazut in Romania

Planeta Mercur apare zilele acestea intr-un eveniment foarte rar care poate fi vazut inclusiv din Romania, iata ce vei putea urmari cu mare atentie.

Planeta Mercur interpunere

Planeta Mercur urmeaza sa treaca printr-un eveniment rar in cursul urmatoarelor zile pe cer, si vorbim despre ceva care nu se intampla chiar atat de des precum v-ati imagina, dar care poate fi vazut inclusiv din Romania. Vorbim despre un eveniment special care are loc in cursul zilei de 5 martie pe cer, planeta Mercur urmand a trece printr-o conjunctie cu Jupiter, astfel incat ele vor parea ca isi intercaleaza drumurile in timp ce se plimba prin sistemul solar.

Planeta Mercur va aparea pe cer la o distanta extrem de mica in comparatie cu Jupiter, si totul va genera impresia ca planetele sunt una langa cealalta, desi in realitate sunt in continuare foarte indepartate. Totusi, din cauza felului in care ele se plimba prin sistemul solar in orbita in jurul soarelui, planeta Mercur va aparea foarte aproape de Jupiter, si evenimentul in sine este unul care se intampla rar in univers, asa ca este cu atat mai special in acest moment.

Planeta Mercur: Evenimentul RAR ce Poate fi Vazut in Romania

Planeta Mercur a mai fost in centrul unei conjunctii anul acesta, insa nu cu Jupiter, ci cu o alta planeta din sistemul solar, acest eveniment fiind mai rar decat celelalte, deci si mai important. Chiar si asa, el va putea fi urmarit de catre oricine prin simpla supraveghere a cerului instelat cu un telescop, planeta Mercur urmand a deveni vizibila langa Jupiter doar in cursul noptii de 5 martie, dupa care cele doua planete nu vor mai fi la fel de apropiate.

Planeta Mercur este cea mai apropiata de soare, astfel ca nu este vizibila tot timpul la fel de bine precum celelalte care sunt in orbita in jurul stelei din sistemul nostru solar, iar asta e perfect normal. Tocmai de aceea evenimentele de acest gen sunt rare si sunt asteptate de catre unii dintre cei care monitorizeaza cu atentie sistemul solar, iar planeta Mercur are inca foarte multe secrete care nu au fost dezvaluite pentru toata omenirea.

Planeta Mercur ar mai putea trece in 2021 prin alte conjunctii, cu alte planete, insa nu vom vede prea curand inca vreuna care sa implice si Jupiter, asa ca urmariti-o pe cea de acum cat mai puteti.