Planeta Marte: Anuntul ULUITOR, Impact URIAS pentru Omenire

Planeta Marte este in centrul unui anunt uluitor care va avea si un impact foarte mare asupra omenirii, iata ce a fost anuntat in mod oficial.

Planeta Marte nuclear

Planeta Marte este de ceva vreme in centrul atentiei lumii intregi multumita dorintei foarte multor agentii spatiale de a trimite astronautii acolo, insa astazi vine si un anunt extrem de important cu privire la ceea ce se intampla pe planeta rosie. Mai exact, se pare ca un nou concept de motor pentru navele spatiale ar putea reduce extrem de mult durata unei calatorii catre planeta Marte, astronautii putand ajunge acolo in doar 3 luni de zile.

Planeta Marte se afla la zeci de milioane de kilometri distanta de Pamant, cea mai mica dintre ele fiind de 56 de milioane, si cea mai mare de poate chiar dublu, in raport cu perioada din an in care este masurata. Pentru ca planeta Marte este atat de departe de pamant, astronautii nu pot ajunge chiar atat de usor acolo, iar asta inseamna ca misiunile de explorare nu se pot desfasura prea usor, insa un nou prototip de motor nuclear ar putea rezolva problema.

Planeta Marte: Anuntul ULUITOR, Impact URIAS pentru Omenire

planeta marte nuclear nava spatiala

Planeta Marte ar putea fi vizitata de catre astronauti la doar 3 luni de la plecarea de pe Pamant, daca un nou tip de motor nuclear va fi aprobat pentru productie de catre cei de la NASA, in baza unei propuneri facute de catre o companie americana care l-a dezvoltat special pentru calatorii. Vorbim despre un concept de motor nuclear care este mai sigur decat cele actuale, dar care poate transporta navele spatiale mai rapid, inclusiv catre planeta Marte, pe zeci de milioane de kilometri.

“Motorul nostru maximizează utilizarea tehnologiei dovedite, elimină modurile de defecțiune ale conceptelor NTP anterioare și are un impuls specific de peste două ori mai mare decât al sistemelor chimice. Acest lucru ne permite să valorificăm progresele în tehnologia nucleară și infrastructura din sistemele terestre și să le aplicăm la reactoarele noastre spațiale.”

Planeta Marte ar putea fi vizitata de primii astronauti abia prin 2030, sau cel putin acestea sunt planurile NASA in momentul de fata, iar noul motor nuclear bazat pe un nou tip de uraniu ar putea face calatoria mult mai scurta, si mai sigura. Conceptul e dezvoltat special pentru NASA, ar ar putea fi folosit si de catre alte agentii spatiale, sau companii private, pentru a trimite pe planeta Marte atat oameni, cat si echipamente, sau diversi roboti de explorare.

Planeta Marte va fi vizitata curand de noi roboti trimisi de pe Pamant de catre diverse agentii spatiale, astfel ca urmeaza sa primim si mai multe informatii importante cu privire la ceea ce se intampla acolo.