Planeta Venus: Anuntul IMPORTANT pentru Viitorul Omenirii

Planeta Venus este in centrul unui foarte important anunt pentru viitorul intregii omeniri, iata ce a fost dezvaluit in mod oficial, si cat conteaza.

Planeta Venus probe

Planeta Venus este in centrul unui anunt foarte important pentru viitorul omenirii, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie foarte serioasa cade a fost dezvaluita in mod oficial. Mai exact, Roscosmos, agentia spatiala rusa, a anuntat ca pregateste o noua misiune foarte importanta pentru planeta Venus, aceasta urmand a aduce din nou un robot de explorare pe suprafata acesteia, ceva ce vine ca o veste extrem de buna pentru toata lumea.

Planeta Venus urmeaza sa fie in centrul unui program extrem de ambitios pe care Rusia il va dezvolta, cu scopul ca in 2029 sa fie trimisa acolo prima nava spatiala cu un robot pentru explorare. Desi Rusia nu a avut succes cu explorarea suprafetei de pe planeta Venus cu robotii anteriori, acum rusii vor sa trimita ceva care sa fie mai potent in capacitatea sa de a se deplasa pe suprafata de pe corpul cosmic, dar si de a aduna probe de sol de acolo atunci.

Planeta Venus: Anuntul IMPORTANT pentru Viitorul Omenirii

Planeta Venus este atat de periculoasa incat nici macar robotii celor de la NASA, sau Roscosmos n-au reusit sa reziste pe suprafata sa mai mult de doar cateva ore, dar lucrurile se vor schimba. Pana in 2029 rusii vor sa dezvolte cel putin un robot care sa reziste conditiilor foarte dure de acolo, cu temperaturi extreme si radiatii pe masura, astfel incat sa poata explora suprafata corpului cosmic, si sa adune probe care sa fie trimise inapoi catre Pamant din 2030.

“We are embarking on design engineering. An important meeting between RAS and Roscosmos management took place; we made a number of decisions, in particular, on the Venus program. We hope that the first spacecraft will fly to Venus in 2029.”

Planeta Venus urmeaza sa fie vizata de 3 misiuni cu nave spatiale care vor fi trimise acolo de catre rusi, insa nu se stie cate dintre ele vor contine roboti, dar e clar ca una ar trebui sa se intoarca pe Pamant. Pentru a aduce pe Pamant probe de sol de pe planeta Venus e necesara intoarcerea unei nave la planeta noastra, insa procesul va fi unul foarte complicat, mai ales ca totul se va desfasura fara echipaje umane, ci doar in baza software-ului.

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, insa si una dintre cele mai periculoase, astfel ca pana acum ea a fost monitorizata doar din atmosfera de catre agentiile spatiale.