Comisia Europeana nu vrea sa divizeze companii ca Google sau Facebook

Comisia Europeana divizeze Google Facebook

Comisia Europeana nu are vreo intentie de a diviza companii mari precum Google si Facebook, sau cel putin asta a afirmat comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager, si asta e o veste grozava pentru cele doua companii, si multe altele ca ele.

Google si Facebook au fost de multe ori in centrul unor anchete initiate de catre Comisia Europeana din cauza unei varietati de probleme care i-au fost raportate, insa nu exista vreo intentie de-a sa de a diviza companiile de acest gen, indiferent cate probleme ar produce ele.

Comisia Europeana va anunta totusi la inceputul lunii decembrie o serie de noi reguli pentru functionarea marilor companii digitale, precum Google si Facebook, iar asta va fi o schimbare extrem de interesanta pentru felul in care isi desfasoara ele activitatea pe continent.

“Nu va fi necesară divizarea marilor companii de tehnologie, cum ar fi Google și Facebook. Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, urmează să anunțe noi proiecte de reguli pentru sectorul digital pe 2 decembrie și va trebui apoi să reconcilieze propunerea cu cele din țările membre și Parlamentul European.

Joi, ea a spus că va propune noi competențe pentru aplicarea forțelor de ordine pentru a combate eșecurile pieței pe piețele digitale și pentru a opri apariția celor noi.”