DACIA Logan: Vestile IMPORTANTE Privind Noul Model SPECIAL

DACIA Logan este in centrul unor vesti foarte importante cu privire la noul model special de masina care este pregatit de lansare de catre producator.

DACIA Logan priza

DACIA Logan, cel mai popular model de sedan vandut in Romania in momentul de fata, are astazi parte de o veste care va bucura multa lume, si va dezamagi cealalta parte, iar asta pentru ca nu e fix ce vor toti oamenii. Mai exact, v-am spus de ceva vreme ca DACIA Logan va fi lansata si intr-o versiune hibrid de catre compania romaneasca, insa acum aflam ca modelul special pregatit de catre cei de la Mioveni nu va fi chiar asa cum credeam.

DACIA Logan va fi lansata intr-o versiune hibrid bazata pe platforma E-Tech folosita in Renault Clio V, dar asta vine si cu un foarte mare dezavantaj pentru cei care asteapta cu mare interes aparitia acestui nou model de masina. Mai exact, platforma hibrida care va fi folosita in noile modele ale DACIA Logan va fi una inferioara celei utilizate in masinile Renault, iar asta pentru ca ea trebuie sa fie si mai ieftina, preturile masinilor trebuind sa fie accesibile pentru clienti.

DACIA Logan: Vestile IMPORTANTE Privind Noul Model SPECIAL

DACIA Logan va avea o versiune hibrid a carei platforma nu va avea inclus si un sistem de recuperare a energiei de franare, astfel ca bateria va trebui sa fie incarcata doar la o sursa externa de energie, si cam atat. V-am spus asta si ieri in legatura cu viitoarele modele ale Duster, insa in cazul DACIA Logan lucrurile vor sta fix la fel pentru ca e vorba despre aceeasi platforma integrata de catre producator pentru masinile acestea, deci nu va fi vorba de ceva diferit.

DACIA Logan hibrid fara un sistem de recuperare a energiei de franare va obliga toti clientii sa-si incarce la prize masinile de fiecare data cand pleaca undeva, altfel nu vor putea folosi absolut deloc motoarele electrice. Aceasta solutie reduce substantial costurile de productie ale masinii, implicit si pe cel de vanzare, insa nu ofera totusi expreienta buna pe care o masina hibrid ar trebui sa o ofere pentru clientii care cauta asemenea modele de automobile.

DACIA Logan va fi lansata intr-o versiune hibrid in cursul anilor urmatori, fara a sa se stie foarte clar exact cand, si e foarte posibil ca inclusiv Sandero sa aiba o versiune de acest gen oferita in curand.