LUNA: Anuntul ULUITOR, Impactul IMPORTANT asupra Pamantului

LUNA este in centrul unui anunt uluitor al oamenilor de stiinta, care prezinta impactul foarte important pe care-l are asupra Pamantului zilnic.

luna metan

LUNA este din nou in centrul unui anunt uluitor astazi, iar asta pentru o descoperire impresionanta a fost facuta de catre oamenii de stiinta, ei reusind sa observe un impact urias pe care-l are satelitul Pamantului asura planetei. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa descopere faptul ca luna influenteaza cat de mult gaz metan este eliberat de pe fundul oceanului Arctic, ceva de pana acum nu a fost descoperit de catre cineva, in ciuda cercetaroilor.

LUNA influenteaza deja intr-o mare masura Pamantul, asta stiam de multa vreme, insa aceasta este prima oara cand se vorbeste depsre influenta asupra eliberarii de gaz metan de pe fundul oceanului Arctic, si vorbim despre un anunt impresionant. Mai exact, se pare ca la reflux luna pune mai putina presiune pe ocean, astfel ca este eliberat mai mult gaz metan pe Pamant, in timp ce la flux lucrurile stau complet invers, si este eliberat mai putin gaz metan.

LUNA: Anuntul ULUITOR, Impactul IMPORTANT asupra Pamantului

LUNA este aici parte intr-o descoperire extrem de importanta, iar asta pentru ca gazul metan eliberat de pe fundul oceanului Arctic poate influenta incalzirea globala, insa deocamdata nu se stie in cat de mare, sau mica, masura. Pe de alta parte, incalzirea globala, care reduce gheata de la poli, dar si dimensiunile ghetarilor din oceanul Arctic, deja contribuie la eliberarea de mai mult gaz metan pe Pamant, insa si luna se pare ca are un efect foarte mare.

“Este pentru prima dată când această observație a fost făcută în Oceanul Arctic. Înseamnă că modificări ușoare ale presiunii pot elibera cantități semnificative de metan. Acesta este un schimbător de joc și cel mai mare impact al studiului. Acest lucru ne spune că eliberarea de gaze de pe fundul mării este mai răspândită decât putem vedea folosind sondaje sonare tradiționale.”

LUNA este acum folosita pentru a dezvalui deasemenea si faptul ca oamenii de stiinta au subestimat cantitatile de gaz metan care sunt eliberate de catre oceanul Arctic in atmosfera, ceva foarte important pentur viitorul omenirii. Avand in vedere aceasta descoperire cu privire la luna, e de asteptat ca oamenii de stiinta sa se uite cu mult mai mare atentie la ceea ce se intampla cu satelitul natural al Pamantului, si cum suntem noi afectati.

LUNA ar putea avea un impact extrem de mare asupra Pamantului in fiecare zi, si e nevoie de mai multa cercetare pentru a dezvalui mai multe dintre secretele pe care satelitul natural le ascunde.