NASA e ULUITA de o Gaura Neagra si un Fenomen INEXPLICABIL

NASA este uluita de o gaura neagra care este parte a unui fenomen complet inexplicabil, iata cu ce se confrunta oamenii de stiinta, si ce nu pot explica.

nasa uluita gaura neagra

Gaura neagra descoperita de catre NASA cu ceva timp in urma continua sa ii uluiasca pe cercetatorii din intreaga lume, iar asta pentru ca ei inca nu pot explica un fenomen observat in legatura cu ea. Mai exact, NASA cauta in galaxia cluster Abel 2261 o gaura neagra de cateva decenii, oamenii de stiinta fiind siguri ca acolo ar exista un obiect de acest gen, insa pana in momentul de fata nu s-a putut face absolut nimic pentru a il detecta.

Gaura neagra cautata de catre NASA in anii ’90 pare sa fie un mare mister si in urma unor noi analize facute pentru centrul galaxiei in anul 2018, si vorbim despre ceva ce oamenii de stiinta inca nu pot explica foarte clar. O teorie formulata de catre cei de la NASA spune ca gaura neagra ar fi fost “aruncata” din locatia in care se credea ca ar fi, din cauza unei combinari a unor galaxii din acel cluster, iar acesta ar fi motivul din cauza caruia ea nu apare in monitorizarile facute de catre americani.

NASA e ULUITA de o Gaura Neagra si un Fenomen INEXPLICABIL

Gaura neagra din galaxia care se afla in centrul cluster-ului Abel 2261 ar trebui sa aiba o masa de 3 pana la 100 de miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui, insa oamenii de stiinta nu o pot vedea. Daca o gaura neagra de acest gen ar fi descoperita de catre cei de la NASA, ar fi o premiera pentru intreaga comunitate stiintifica din moment ce obiectele de acest gen sunt cam imposibil de observat in univers, si asta ar putea impulsiona cercetari mai complexe.

“Marea galaxie din nucleul clusterului Abell 2261, care se află la aproximativ 2,7 miliarde de ani lumină de Pământ, ar trebui să aibă o gaură neagră centrală și mai mare – un monstru înghițitor de lumină care cântărește între 3 și 100 miliarde de sori, astronomi estimată din masa galaxiei. Dar obiectul exotic a evitat detectarea până acum.”

NASA monitorizeaza foarte intens cat poate din univers pentru a descoperi cat mai multe dintre secretele care se ascund in el, insa nici macar americanii nu pot explica chiar tot ceea ce se intampla in vastul spatiu intunecat. Misterul cu privire la aceasta gaura neagra e improbabil sa fie rezolvat prea curand de catre cei de la NASA, iar asta pentru ca deocamdata oamenii de stiinta nu stiu cum sa caute mai clar acest obiect care i-a tot eludat in ultimele decenii.

Gaura neagra care se ascunde acolo e doar unul dintre exemplele care exista in univers cu privire la obiectele de acest gen, si mai sunt foarte multe de descoperit in legatura cu ele.