Planeta Venus: ULUITOARE Descoperire, ce NU Parea Posibil

Planeta Venus este in centrul unei descoperiri uluitoare care nu parea posibila, iata ce anunt al cercetatorilor a uimit foarte multa lume.

Planeta Venus urme

Planeta Venus a avut o descoperire uluitoare facuta de catre oamenii de stiinta, si e ceva ce pare imposibil pentru oamenii obisnuiti, dar ceva ce se intampla in sistemul solar cu cea mai apropiata planeta de Pamant. Mai exact, va spuneam in cursul zilei de ieri ca Mercur este o planeta care are “coada”, similara celei ale unei comete, insa si planeta Venus are o “coada” similara, insa nu tot timpul, ci doar cand sunt intrunite anumte elemente speciale.

Planeta Venus a avut aceasta descoperire facuta cu multi ani in urma de catre oamenii de stiinta, insa foarte multi oameni nu stiu de fapt ce se intampla in sistemul solar, si vorbim despre descoperiri impresionante. Evenimentul de mai jos a avut loc in 2010, cand vanturile solare au avut o intensitate mult mai mica decat in mod obisnuit din cauza unor explozii solare care au avut loc inaintea, iar asa oamenii de stiinta au putut observa langa planeta Venus acest fenomen impresionant.

Planeta Venus: ULUITOARE Descoperire, ce NU Parea Posibil

Planeta Venus urme ionosfera

Planeta Venus are prezentata in imaginea de mai sus ionosfera sa in timp ce este impunsa dinspre partea luminata a planetei spre cea intunecata de catre un vant solar cu o intensitate mai mica decat de obicei. Asta a format “coada” pe care o vedem pentru planeta Venus, ceva ce se intampla foarte rar, si face planeta sa semene cu o cometa, desi in realitate ea este complet diferita, si fenomenul acesta nu este unul tocmai obisnuit pentru o planeta din sistemul solar.

Planeta Venus este afectata de un fenomen de acest gen doar din cauza faptului ca vanturile solare au avut o intensitate mai mica, in caz contrar fenomenul neavand cum sa aiba loc. Desigur ca a ajutat si faptul ca planeta Venus are un camp magnetic mai slab decat cel al Pamantului, astfel ca ionosfera a trecut prin acest proces, insa asta se intampla foarte rar in univers, asa ca oamenii de stiinta n-au vazut chiar atat de des acest proces.

Planeta Venus nu va mai trece prea curand prin aceasta situatie, asa ca ramane doar sa vedem cand vor mai putea observa oamenii de stiinta ceva similar in legatura cu aceasta planeta.