Raed Arafat: Revenirea la Normalitate, Cand si in ce Conditii

raed arafat revenire normalitate cand conditii

Raed Arafat este intrebat in mod constant cand vom reveni la normalitate, ceva ce toata lumea vrea sa afle cu nerabdare, chiar daca nu vorbim despre un raspuns chiar atat de simplu pentru aceasta intrebare serioasa care ramane deocamdata fara un orizont clar de rezolvare.

Raed Arafat spune, indirect, faptul ca abia cand pandemia de Coronavirus va fi oprita vom reveni la normalitate, dar de asta depinde vaccinarea unui numar cat mai mare de oameni, pentru ca altfel vor exista scaderi si cresteri ale numarului de cazuri, si nimic nu va mai reveni vreodata la normal.

“Trebuie să fie o balanţă pe care să o păstrăm continuu între impactul pe sistemul sanitar, impactul pe sănătatea publică şi, pe partea cealaltă, aspectele economice şi aspectele pentru care să le redăm activitatea. România nu este în lockdown cum au fost şi sunt încă alte ţări. România n-a intrat în lockdown total aproape niciun minut.

Cu cât avansăm în campania de vaccinare, cu atât o să avem premisa într-adevăr să reluăm unele activităţi mai uşor. Dar în acest moment, încă, numărul celor vaccinaţi este insuficient ca să putem să spunem că are un impact general pe populaţie şi pe ţară. Încă suntem la un procent mic, trebuie să ajungem la un procent de 60-70% să spunem că stăm liniştiţi.”