DIGI Mobil: Veste PROASTA pentru MILIOANE de Romani din Tara

DIGI Mobil este in centrul unei vesti proaste care vizeaza milioane de clienti din toata Romania, iata ce a fost anuntat in mod oficial astazi.

DIGI Mobil asteptare

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii mobile din Romania, cu 3.6 milioane de clienti in toata tara, iar pana de curand avea si cea mai mare retea de telefonie 5G din tara. Ei bine acest lucru nu mai este valabil, iar asta pentru ca Orange a reusit sa instaleze statii 5G in mai multe locatii decat cei de la DIGI Mobil, e drept ca diferenta nu e mare, dar chiar si asa, vorbim despre o plasare pe primul loc in momentul de fata.

DIGI Mobil are acoperire 5G in 13 locatii din Romania in acest moment, in timp ce Orange se lauda cu acoperire in 15 orase din tara, cu 2 mai multe, si in final asta conteaza cel mai mult. In timp ce DIGI Mobil s-a concentrat in 2020 pe retele 2G, 3G, 4G, cei de la Orange au investit masiv in reteaua lor 5G, chiar daca harta de acoperire de pe website-ul operatorului nu dezvaluie chiar atat de clar cele 15 orase in care reteaua este prezenta in momentul de fata.

DIGI Mobil: Veste PROASTA pentru MILIOANE de Romani din Tara

DIGI Mobil a pierdut tilul de lider in ceea ce priveste acoperirea 5G in Romania dupa ce a fost plasat pe prima pozitie timp de mai bine de un an de zile, insa asta era de asteptat. Cei de la DIGI Mobil nu au puterea financiara a Orange, Vodafone, Telekom, si era doar o chestiune de timp pana cand un alt operator avea sa anunte ca are mai multe locatii cu acoperire 5G, iar Orange a facut acest lucru in cursul acestei zile, cand si-a dezvaluit si rezultatele financiare pentru 2020.

DIGI Mobil a incercat sa inoveze in Romania cu reteaua sa 5G, fiind al doilea operator care si-a facut curajul de a investi in aceasta tehnologie desi nici la aproape 2 ani de la lansarea retelei nu au fost licitate frecventele pentru ea/ele. DIGI Mobil n-a mai avut in 2020 curajul de a continua investitiile, ceea ce desigur ca nu e neaparat o surpriza pentru ca incertitudinile date de catre autoritati au franat investitiile in 5G, si nu se stie cand se va organiza licitatia pentru frecventele 5G.

DIGI Mobil probabil ca va fi depasit si de catre Vodafone in ceea ce priveste acoperirea 5G, insa Telekom va avea mai mult de lucru pana cand se va putea lauda cu o asemenea realizare importanta.