Planeta Jupiter: VIDEO UIMITOR, Misterul foarte Important

Planeta Jupiter este iar in centrul atentiei lumii intregi dupa ce un video facut de catre oamenii de stiinta ne dezvaluie ceva ce ei inca nu pot explica foarte clar pentru intreaga omenire. Mai exact, in clipul video de mai sus puteti vedea urmele lasate in spatiul cosmic de catre aurorele pe care le au lunile de langa planeta Jupiter, ceva ce oamenii de stiinta nu pot explica deocamdata, dar ceva ce este foarte important pentru intelegerea planetei.

Planeta Jupiter are un camp magnetic de 20.000 de ori mai puternic decat cel pe care-l are Pamantul, iar acesta este motivul pentru care aurorele din clipul video de mai sus sunt vizibile de catre oamenii de stiinta. Campul magnetic pe care planeta Jupiter il are este atat de puternic si acopera o distanta atat de mare incat nici macar lunile planetei nu pot scapa de efectele sale, dupa cum puteti vedea deja, dar descoperirea nu a fost una usoara.

Planeta Jupiter: VIDEO UIMITOR, Misterul foarte Important

Planeta Jupiter are multe luni care se afla in orbita sa, insa cele mai importante dintre ele sunt Io, Europa, Ganymede, iar toate sunt afectate de acest camp magnetic foarte important care o inconjoara. Toate cele trei luni produc efecte foarte puternice in aurorele care sunt vizibile pentru planeta Jupiter in momentul in care se deplaseaza prin interiorul acestui camp magnetic, iar oamenii de stiinta se uita de acum cu foarte mare interes la ceea ce se intampla acolo.

“Pe măsură ce câmpul magnetic al lui Jupiter se rotește mai repede decât orbita lunilor galileene, lunile sunt măturate continuu de câmpul magnetic jovian și de plasma magnetosferică co-rotativă. Această interacțiune declanșează o cuplare electromagnetică a plasmei din magnetosferă cu porțiunea ionizată a atmosferei lui Jupiter cunoscută sub numele de ionosferă.”

Planeta Jupiter a avut aceste interactiuni dintre lunile sale si aurorele inca din anul 1998, insa abia cand sonda spatiala Juno a ajuns in orbita sa au fost inregistrate imagini mai clare cu ceea ce se intampla acolo. Acum oamenii de stiinta incearca sa gaseasca si explicatii pentru ceea ce vand langa planeta Jupiter, dar exista foarte multe observari de facut pentru a se intelege mai clar tot ceea ce este vizibil in imaginile pe care le observa oamenii de stiinta.

Planeta Jupiter va fi in continuare monitorizata cu foarte mare atentie de catre oamenii de stiinta, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi dezvaluit de catre ei in viitorul nu foarte indepartat.