Raed Arafat: Anunt cu Privire la Carantinarea Bucurestiului

Raed Arafat anunt carantina bucuresti

Raed Arafat a fost intrebat recent daca se ia in calcul aplicarea unei carantine pentru orasul Bucuresti in contextul in care numarul de cazuri noi de Coronavirus a adus rata de incidenta la peste 3/1000 de locuitori, punct din care ar trebui sa fie impuse masuri de preventie mult mai serioase.

Raed Arafat spune ca nu s-a luat in calcul carantinarea Bucurestiului nici macar in sedinta de astazi a prefecturii capitalei, si nici nu se va mai face acest lucru pentru ca vorbim despre centrul economic al tarii, pe care autoritatile nu vor sa il blocheze din cauza pandemiei.

“Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale cu 14 zile, nu pentru carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități.

Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora.”