Coronavirus: Denumirea Vaccinului Pfizer(Comirnaty) care a Derutat Romanii

0

Coronavirus Denumire Vaccinului Pfizer Comirnaty

In Romania autoritatile folosesc in momentul de fata trei tipuri de vaccinuri pentru imunizarea populatiei, cel mai utilizat ser fiind cel produs de catre Pfizer BioNTech, insa denumirea sa este Comirnaty, cu totul alta fata de cea pe care o stiu unii romani.

CNCAV explica mai jos exact acest lucru, mai exact faptul ca vaccinul produs de catre Pfizer BioNTech se numeste Comirnaty, nu Pfizer, si unii romani au ramas foarte derutati cand au fost imunizati cu un ser a carui denumire nu continea si denumirea producatorului.

“Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.
– Este în regulă, Pfizer o să primiți.
– Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”
Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer.
De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty?
De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty.
Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer.
Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris.
PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.
Vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului este sigură, gratuită și voluntară.”