DACIA Duster: VIDEO, Comparatie intre Tractiunea 2X4 si 4X4

DACIA Duster este cel mai popular model de SUV vandut in momentul de fata in Romania, iar asta in conditiile in care este oferit la un pret extrem de bun pentru piata in care este pus la vanzare acum. DACIA Duster este vandut in versiuni care au tractiune 2×4 pe rotile din fata, sau 4×4, insa in cazul celei din urma poate fi ales modul de rulare, astfel ca poate fi tranformata masina intr-un 2×4, daca soferul doreste acest lucru in vreun anumit moment.

DACIA Duster este foarte versatila, putand fi condusa fara probleme atat pe drumurile publice, cat si pe teren accidentat, iar asta multumita tractiunii 4×4 pe care producatorul roman o ofera. In clipul video de mai sus puteti vedea care este difeernta dintre tractiunea 2×4 si 4×4 pe teren noroios, iar fara cea din urma e imposibil pentru DACIA Duster sa urce, lucru care desigur ca este cunoscut de catre foarte multa lume, si care ar trebui sa dea mult de gandit.

DACIA Duster: VIDEO, Comparatie intre Tractiunea 2X4 si 4X4

DACIA Duster urmeaza sa fie lansata in 2024, sau 2025, intr-o versiune complet noua, problema este ca aceea ar urma sa vina fara tractiune 4×4 integrata, iar asta pentru ca ar creste costurile de productie. Platforma CMF-B, care va fi folosita pentru acel nou model al DACIA Duster, nu poate fi asamblata la Mioveni cu tractiune 4×4 fara modificari pentru linia de productie a SUV-urilor, iar asta necesita investitii din partea grupului romanesc.

DACIA Duster poate fi produsa cu tractiune 4×4 cu aceste investitii, dar ele ar creste subtantial pretul de productie al modelelor, astfel ca pana acum am auzit de la presa doar ca se va renunta la aceasta motorizare. DACIA Duster cu tractiune 2×4 nu va fi la fel de utila, sau dorita, de catre romanii, sau europenii, care cumpara masina in numar mare, si aici sta o foarte mare problema cu care se confrunta cei de la DACIA in urmatorii ani.

DACIA Duster are nevoie de 4×4 pentru a ramane un SUV relevant, si dorit, iar comparatia de mai sus ne arata foarte clar cat de importanta este aceasta dotare, asa ca poate nu va fi data uitarii.