Coronavirus: Romania poate Vaccina 115.000 de Oameni Zilnic

Romania poate vaccina 115.000 de oameni zilnic impotriva Coronavirus, conform presedintelui CNCAV, Valeriu Gheorghita, acesta facand declaratia in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri, si tot ieri am avut un record noi de vaccinari in tara noastra.

Nu au fost 115.000, asa cum este capacitatea totala pentru toata tara, insa se pare ca autoritatile vor sa se tina de cuvant si sa vaccineze minim 5 milioane de oameni pana in iunie, obiectiv perfect realizabil daca se va ajunge la 100.000 de vaccinari facute in fiecare zi.

“Reamintesc faptul că, de săptămâna următoare, vor mai fi suplimentate cu 61 de cabinete noi, care vor primi vaccin de la Moderna, așa încât o să crească numărul de persoane care vor fi vaccinate cu acest tip de vaccin și centre de vaccinare AstraZeneca, 272 cu 374 de fluxuri, se pot vaccina la capacitate maximă peste 31.980 de persoane.

Așa cum a anunțat și premierul astăzi, în momentul de față în centrele de vaccinare existente, avem o capacitate maximă de vaccinare de 115.000 de persoane pe zi, în condițiile în care s-ar ocupa toate locurile disponibile.”