Valeriu Gheorghita: 95% dintre Romani fac Rapelul cu AstraZeneca

Valeriu Gheorghita a dezvaluit faptul ca 95% dintre romanii care au facut prima doza de vaccin AstraZeneca in luna februarie se prezinta pentru a face si doza de rapel acum in aprilie, astfel ca lumea are incredere in continuare in serul produs de catre britanici.

Valeriu Gheorghita vine cu aceasta informare dupa ce a declarat si ca doar 9000 de oameni sunt programati sa faca prima doza de vaccin cu serul AstraZeneca, numarul fiind extrem de mic, dar asta era de asteptat, avand in vedere problemele recente.

“De fapt, a început de ieri rapelul persoanelor cu vaccin de la AstraZeneca. Pot să vă dau exemplul zilei de ieri, peste 95% din cei programați la rapel s-au prezentat. Reamintesc faptul că o bună parte dintre persoane a avut posibilitatea să facă rapelul chiar înainte de săptămâna 8 din diverse motive şi în felul acesta procentul este nesemnificativ. Poate sunt persoane care au dezvoltat infecția cu SARS-COV-2 şi nu iese din statistica pe care am regăsit-o la celelalte tipuri de vaccinuri.

Noi apreciem, cel puţin în baza datelor înregistrate în ziua precedentă, un număr corect, un număr optim de persoane care s-au programat pentru cea de-a doua doză şi cred că a fost decizia înțeleaptă pe care persoanele respective au luat-o.”