CNCAV: Vaccinarea te Protejeaza Impotriva Formelor Severe

CNCAV Vaccinarea te Protejeaza Impotriva Formelor Severe

Vaccinarea impotriva Coronavirus ofera protectie impotriva formelor severe ale bolii, acest lucru fiind confirmat din nou, de aceasta data de catre un medic care a fost infectat la doua luni dupa ce a fost imunizat cu vaccinul Pfizer BioNTech.

In ciuda faptului ca a fost infectat, si si-a pierdut temporar gustul, in doar cateva zile medicul a fost testat negativ fara a face o forma severa a bolii, vindecarea sa avand loc mult mai rapid decat s-ar fi facut daca nu ar fi fost vaccinat.

“Vaccinul te protejează de o formă severă a bolii!
Despre infectare după imunizare cu schemă completă ne povestește Vlad Braga, medic specialist chirurgie generală.
„La 2 luni după ce m-am vaccinat cu serul produs de PfizerBioNTech, m-am infectat cu virusul SARS-CoV2. Am ales să mă vaccinez ca să îmi protejez mai mult familia și m-a ferit să nu fac o formă severă. Precum au arătat și studiile, vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării, dar mai degrabă ne protejează să nu facem o formă severă a bolii.
Într-o dimineață m-am trezit cu o durere de cap și în aceeași zi nu am mai simțit același gust al cafelei. Am zis să fac un test rapid de antigen, iar rezultatul a fost pozitiv. Am intrat în carantină 14 zile, izolându-mă de familie. Am luat decizia asta ca să fie bine pentru ei, dar a fost dificil să îmi văd soția și băiețelul de un an doar pe telefon. Nu se compară.
Doar 3 zile au durat simptomele în care am avut dureri de cap și nu am avut gust și miros. În a șaptea zi am făcut un test COVID-19 și a ieșit negativ. După cele 14 zile necesare, am ieșit din izolare, iar în dimineața următoare mi-am început activitatea la centrul de vaccinare.
Am zis să încerc să ajut cât pot, să pun umăr la umăr, să treacă această perioadă grea, plină de încercări.” dr. Vlad Braga.”