Coronavirus: Masurile de Relaxare din Primele doua Etape in Romania

0

Coronavirus Masurile Relaxare Primele doua Etape Romania

Doua etape de relaxare ale restrictiilor din Romania vor avea loc pe 15 mai si 1 iunie, presedintele Romaniei anuntand ieri o parte dintre restrictiile care vor disparea, insa incep sa vina si avertismente ca pandemia de Coronavirus nu a trecut, si ca trebuie sa ne vaccinam in continuare.

Evolutia foarte buna a pandemiei de Coronavirus a permis aplicarea acestor relaxari, insa trebuie in continuare grija mare si respectarea masurilor de protectie pentru a ne putea bucura nu doar de masurile de relaxare de mai jos, ci si de cele din 1 august, si mai departe.

“Primii pași spre #normalitate!
Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu și mai mulți miniștri pe tema relaxării restricțiilor. Au fost stabilite noile reguli pentru perioada care urmează.
Ce se schimbă din acest weekend:
purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri);
se elimină carantina de noapte;
programul magazinelor revine la normal;
Ce se schimbă de la 1 iunie:
nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane.
Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți;
în sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească.
Foarte important! Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare, cu atât vom avea mai puține restricții. Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv.
Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”