CNCAV: Numarul de Romani Infectati dupa ce s-au Vaccinat

Infectarea cu Coronavirus in urma vaccinarii este posibila, acest lucru fiind cunoscut inca dinainte ca vaccinurile sa fie oferite populatiei, iar Valeriu Gheorghite presedintele CNCAV, care coordoneaza vaccinarea in Romania, a oferit si cifre in legatura cu aceasta situatie.

Valeriu Gheorghita spune ca dupa 13 zile de la administrarea primei doze, 0.5% dintre romanii vaccinati s-au infectat cu Coronavirus, iar in cazul celor vaccinati cu schema completa, 0.1% dintre toti romanii vaccinati au fost depistati inectati la 30 de zile dupa completarea schemei.

In total, din 4.6 milioane de romani au fost vaccinati, pana acum cu macar o doza.

“În ceea ce privește numărul de persoane confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinarea cu o singură doză și respectiv cu două doze, pot să vă spun că, la persoanele care au primit o singură doză, s-au raportat 0,5% infecții cu SARS-CoV-2, care au fost diagnosticate în primele 13 zile de la administrarea dozei de vaccin, ceea ce înseamnă înainte de momentul protecției oferite prin creșterea anticorpilor. În valoare absolută, vorbim de 23.793 de persoane. Iar după schemă completă de vaccinare, 0,1% dintre cele 4,4 milioane de persoane au fost depistate cu infecție SARS-CoV-2, fiind în valoare absolută 4.922 de persoane, într-un interval de 30 de zile de la completarea schemei de vaccinare.”