Raed Arafat: Cererea catre Romani Inaintea Venirii Valului 4

Raed Arafat spune ca autoritatile din Romania se asteapta ca valul 4 sa ajunga si in tara noastra, asa cum s-a intamplat si in alte tari, insa in acest moment nimeni nu poate spune sigur cum se va desfasura intreaga situatie a infectarilor in tara.

Raed Arafat spune ca poate exista o crestere mare, sau una controlata, a numarului de cazuri, dar vaccinarea este singura solutie pentru a evita o explozie a numarului de cazuri si foarte multi oameni internati in spitale la sectiile de terapie intensiva.

“Deci, rămâne recomandarea că vaccinarea este soluția pentru a evita un val 4 grav, și, normal, nimeni nu poate să garanteze care va fi mersul lucrurilor în următoarea perioadă; este posibil să fie o creștere, este posibil să fie o creștere controlabilă, cum a fost până acum; totul depinde și de noi și de respectarea regulilor minime de sănătate care există. La acest moment într-adevăr s-au făcut mai multe relaxări, dar relaxările care s-au făcut, mai ales pe spațiile închise, unde riscul e mai mare, sunt limitate și mai ales în zona de birou; în alte zone, vorbim de persoane vaccinate…în sensul de nu mai folosi masca masca și așa mai departe.”