Anuntul lui Valeriu Gheorghita, Numarul de Romani Infectati dupa Vaccinare

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a anuntat in mod oficial numarul de romani care s-au infectat cu noul Coronavirus dupa vaccinare cu schema completa, si vorbim despre 4.990 de persoane, sau 0.1% din totalul celor vaccinati.

Valeriu Gheorghita spune ca 5% dintre oamenii vaccinati nu dezvolta anticorpi din cauza raspunsului imun si nu ar dezvolta nici dupa infectare naturala, dar chiar si asa, doar 0.1% dintre toti cei vaccinati cu schema completa s-au infectat dupa imunizare.

“În ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu schemă completă, care au fost depistate cu infecție SARS-CoV-2 de la debutul campaniei de vaccinare până pe data de 4 iulie, un număr de 4.990 de persoane, ceea ce reprezintă 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi, au fost testate pozitiv cu infecție SARS-CoV-2, deci 0,1% din cele peste 4,5 milioane de persoane vaccinate cu cele două doze.

Trebuie să înțelegem că eficacitatea vaccinurilor, în mod deosebit dacă facem referire la vaccinurile pe bază de ARN mesager, care sunt cele mai folosite în țara noastră, au procente de peste 95%, ceea ce înseamnă, pe înțelesul tuturor, că vaccinurile scad de cel puțin 20 de ori probabilitatea să faci o boală simptomatică, să ajungi în spital și să faci complicații grave și, implicit, riscul de deces, care este estimat la un risc de 100 de ori mai redus comparativ cu situația în care omul respectiv nu ar fi fost vaccinat.

Așa încât, sigur, există 5% dintre persoanele vaccinate care nu dezvoltă un nivel suficient de protector al anticorpilor din motive care țin de modalitatea de activare a răspunsului imun, țin de biologia organismului fiecărui om. Acești anticorpi nu apar nici după boala naturală, nici după vaccinul COVID-19 și nici după alte tipuri de vaccinuri, sunt persoane considerate anergice, care nu dezvoltă, practic, anticorpi după infecții în general.”