Valeriu Gheorghita: Decizia Oficiala Anuntata in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita a vorbit despre o decizie oficiala anuntata in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, si vorbim despre una extrem de serioasa care ar putea avea un impact asupra ratei de infectari, el spunand ca romanii vaccinati care au trecut prin boala nu ar urma sa faca a treia doza.

Valeriu Gheorghita spune ca nivelul de anticorpi pe care il genereaza vaccinarea si trecerea prin boala este suficient de mare incat sa nu fie nevoie de o a treia doza de vaccin, astfel ca persoanele care se afla in aceasta situatie ar ramane cu schema initiala si nimic mai mult.

“Practic, nu considerăm că o a patra administrare, un al patrulea stimul important al răspunsului imun ar mai aduce beneficii semnificative. Tocmai de aceea, pe acest model, cei care au o schemă completă de vaccinare și istoric de trecere prin boală fie înainte de prima doză, fie între cele două doze sau după ce au fost vaccinate nu mai au nevoie de cea de-a treia doză.

Este important să înțelegem că dacă nu ne vaccinăm, avem un risc foarte mare să ne îmbolnăvim și dacă mai avem și ceva boli în spate, avem un risc să ajungem la spital și trebuie să înțelegem că terapia bolii nu s-a schimbat în aceste 18 luni. Tratamentul este la fel. Nu există un tratament care să crească semnificativ speranța de viață a pacienților. Ca atare, prevenția rămâne principala modalitate prin care noi putem să limităm consecințele negative ale pandemiei.”