Coronavirus: Varianta Delta se Extinde tot mai Rapid prin Romania

Coronavirus Varianta Delta Extinde Rapid Romania

Varianta Delta a Coronavirus se estinde tot mai rapid in Romania, autoritatile dezvaluind faptul ca numarul de infectari la care a fost depistata aceasta varianta a crescut de aproape 20 de ori de la descoperirea sa initiala in Romania, la inceputul verii.

Puteti vedea si destui romani vaccinati care au fost infectati cu varianta Delta a Coronavirus, dar nu e 100% sigur cati au fost vaccinati in realitate si cat au cumparat certificate false, insa vaccinarea nu garanteaza imunitate, ci ajuta la un parcurs mai lin prin boala.

“Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare!
‼️ Au fost confirmate 2.373 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 620 sunt cu varianta Delta.
Dintre cele 620 cazuri confirmate cu varianta Delta, 144 (23,2%) au fost vaccinate: 6 incomplet și 138 complet vaccinate (22,3% din total).
Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 26,1% în săptămâna 34.
Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.
Date cumulate – inclusiv săptămâna 34 (23/08/2021-29/08/2021).
Document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”