Coronavirus: Mesajul unui Medic ATI pentru Romanii Nevaccinati

Coronavirus Mesajul unui Medic ATI pentru Romanii Nevaccinati

Un medic activ pla sectia ATI a spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara le transmite romanilor nevaccinati din toata tara un mesaj extrem de important prin care le spune de ce ar trebui sa aleaga sa fie vaccinati pentru a nu ajunge la terapie intensiva.

„„Pentru că au început să apară tot felul de informații incorecte, aș vrea să lămuresc o parte din ele.
Pe data de 10 septembrie, când am predat garda, erau 12 pacienți în ATI covid, dintre care, doar un singur pacient fusese vaccinat cu Johnson pe data de 26 august și acesta avea și alte comorbidități .
Probabil vă întrebați dacă am avut pacienți tineri nevaccinați, fără boli asociate, care au făcut formă severă sau care au decedat?!
Ei bine, da! Am avut!
Vă întrebați dacă am avut pacienți vaccinați în terapie intensivă?
Da, am avut!
Dar 99% au avut schemă incompletă sau au făcut boala în perioada vaccinării și toți au avut boli asociate decompensate.
În schimb, nu am avut nicio persoană tânără, aparent sănătoasă și vaccinată în terapie intensivă!
Stăteam de vorbă cu o doamnă în vârstă de 47 ani, mamă, soție și cu părinții în viață, care mi-a zis: “Nu-mi fac griji pentru soțul și părinții mei, dar cui las cei 3 copii, cine va avea grijă de ei?!”.
Și acum, vă întreb eu: Merită să vă riscați viața și sănătatea, doar pentru ce spune medicul x, care nu a văzut un pacient de covid în viața lui, dar este mai “vocal”?! Sau pentru ce spun toți formatorii de opinii, care vor să iasă în evidență cu orice preț?!
Să știți că într-adevăr noi avem un interes când vă dorim vaccinați și interesul este acela să nu mai vedem atâta suferință!!!
Și până la urmă, cred că îmi stă mai bine în costumul de spital, decât în combinezon.” dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara”