Planeta Marte: EXTRAORDINARA Descoperire ce Surprinde Total

Planeta Marte are dezvaluita o noua descoperire extraordinara facuta de catre oamenii de stiinta, iar desigur ca asta a generat un val de surprindere din cauza faptului ca nu e tocmai ceva la care oamenii se asteptau. Conform celor de la NASA, planeta Marte a fost afectata de 500 de milioane de ani de super eruptii vulcanice care au modificat intr-o foarte mare masura planeta pentru a ajunge in felul in care o exploteaza in momentul de fata diverse agentii spatiale.

Planeta Marte ar fi avut zona sa nordica afectata substantial de catre cateva mii de super eruptii vulcanice in decursul celor 500 de milioane de ani, iar ramasitele sale sunt clar vizibile pentru oamenii de stiinta. In ciuda faptului ca toata aceasta activitate vulcanica s-a oprit cu aproximativ 4 miliarde de ani in urma, se pare ca planeta Marte este in continuare foarte activa din punct de vedere vulcanic, iar asta a permis aceasta descoperire impresionanta acum.

Planeta Marte: EXTRAORDINARA Descoperire ce Surprinde Total

Planeta Marte ar fi avut si intreaga sa clima influentata de ceea ce s-a intamplat in cazul eruptiilor vulcanice, lucru pe care oamenii de stiinta l-au observat inclusiv in cazul planetei Venus. La fel ca in cazul sau, si in cazul eruptiilor de pe planeta Marte au fost aruncate in atmosfera “oceane” de lava si diverse alte elemente din interiorul vulcanilor, acoperind atmosfera in nori de cenusa care ar fi ramas acolo timp de cateva decenii inainte sa dispara.

Planeta Marte inca mai inregistreaza cutremure, cei de la NASA confirmand acest lucru, insa cand vine vorba despre activitatea vulcanica, inca mai e nevoie de multe observatii facute de catre cercetatori. Planeta Marte inca este explorata de catre roboti care au fost trimisi de mai multe agentii spatiale pentru a-i descoperi mai multe dintre secrete, astfel ca e de asteptat sa mai aflam si alte surprize foarte importante cu privire la ceea ce se intampla acolo.

Planeta Marte ar mai putea avea explorate si alte regiuni importante in curand, inclusiv cele in care se crede ca s-ar mai putea afla vulcani activi, dar deocamdata NASA nu a dezvaluit asemenea intentii.