Ministrul Educatiei Schimbarea IMPORTANTA din Scoli Anuntata Elevilor din Toata Romania

Ministrul Educatiei Schimbarea IMPORTANTA Scoli Anuntata Elevilor Toata Romania

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o schimbare foarte importanta pentru elevii din scolile Romaniei, una care era in pregatire de foarte multa vreme, dar care abia acum este pusa in practica impreuna cu Strategia Nationala pentru Prevenirea si Combaterea Antisemitismului, xenofobiei si discursului instigator la ura.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos si despre onorarea memoriei victimelor Holocaustului, iar asta pentru ca astazi este comemorata in toata lumea, si elevii din scolile Romaniei vor invata mai multe despre ceea ce s-a intamplat in perioada neagra a Europei care a inceput in cursul anilor 1930 si s-a incheiat in 1945.

“Acum 78 de ani, în ziua de 27 ianuarie, a fost eliberat lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, loc de suferință pentru mai mult de un milion de evrei, polonezi sau romi și familiile lor. Suntem datori să onorăm memoria victimelor Holocaustului și să ne asigurăm că astfel de evenimente nu vor mai avea loc.

Și, pentru că „a onora” este întotdeauna parte din „a nu uita”, începând cu anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru ale învățământului liceal.

Ministerul Educației va continua să pună în practică prevederile Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și să susțină educarea în spiritul demnității, al toleranței şi al respectării drepturilor fundamentale ale omului.”